IIC 2018 | Scrisori de pe front

IIC 2018 | Scrisori de pe front

SCRISORI DE PE FRONT
un proiect TEXTE BUNE ÎN LOCURI NEBUNE

Reprezentația va avea loc în cadrul ÎNTÂLNIRILOR INTERNAȚIONALE DE LA CLUJ, în sala Caragiale a Teatrul Național Cluj-Napoca, pe data de 11 octombrie 2018, ora 17:00, și pe data de 14 octombrie 2018, ora 15:00.

Spectatorii sunt așteptați cu 15 minute înainte de începerea reprezentației la intrarea artiștilor (vizavi de Agenția Teatrală).

Recomandare de vârstă: 16+

Spectacolul-lectură SCRISORI DE PE FRONT cuprinde mărturii ale soldaților români de pe diverse fronturi din timpul celor două Războaie Mondiale. Am adăugat în text și unele pasaje din scrisorile soldaților români din Afghanistan. Sunt destăinuiri simple, fruste și brutal de sincere. Ororile războiului, consecințele sale tragice dar și patriotismul sunt puse în balanță în acest spectacol-mărturie. Scrisorile de pe front au fost citite pentru prima data în popota Comandamentului Diviziei 4 Infanterie Gemina, în prezența cadrelor militare și a spectatorilor obișnuiți.

Texte bune în locuri nebune a plecat din underground-ul clujean, mai precis din atmosfera nebună și boemă din Insomnia și își propune să călătorească artistic prin diverse spații neconvenționale din Cluj și din țară. Spectacolele noastre pun în primul rând accentul pe textele care conţin un fior dramatic dar care nu sunt scrise pentru scenă: pagini obscure din literatură, experimente literare sau chiar fragmente din marea literatură. Nu doar cartea scrisă va fi sursa principală de inspiraţie, ci, mai degrabă, cuvântul în sine (cuvântul care distruge, care creează, cuvântul ironic, dar şi cel care are nevoie de apărare).

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This