Loading Evenimente

« All Evenimente

  • This eveniment has passed.

În Concert: Il Barbiere di Siviglia de Gioachino Rossini

16 October, 2020, 7:00 pm - 8:00 pm

IL BARBIERE DI SIVIGLIA
BĂRBIERUL DIN SEVILLA
GIOACHINO ROSSINI
DISTRIBUȚIE:
Dirijor: Adrian Morar
Figaro, bărbier din Sevilla: Geani Brad
Rosina, pupila lui Bartolo: Oana Trîmbițaș
Contele Almaviva: Stefan von Korch (invitat)
Don Bartolo, doctor în medicină: Cristian Hodrea
Don Basilio, maestru de muzică: Petru Brucă
Berta, cameristă: Liza Kadelnik
Fiorello, servitorul lui Almaviva: George Godja

Orchestra Operei Naționale Române din Cluj-Napoca
Acompaniamentul recitativelor: Adela Bihari
Regie scenă culise: Cristina Albu
DESCRIERE:
Operă bufă în trei acte pe un libret de Cesare Sterbini, după piesa Le Barbier de Séville de Pierre Beaumarchais
Vârsta recomandată: 12+
Una dintre cele mai comice, animate și așteptate opere din câte s-au scris vreodată, Bărbierul din Sevilla, de Gioachino Rossini, creează mereu bună dispoziție în sala noastră de spectacol, fiind întâmpinată, la fiecare reprezentație, cu aplauze furtunoase din partea publicului.
Spectacolul îl readuce în lumina reflectoarelor pe Figaro, bărbierul spaniol plin de umor, curajos și romantic, care conferă farmec poveștii de dragoste dintre neliniștitul Conte Almaviva și frumoasa Rosina. Creația lui Gioachino Rossini a înregistrat un succes răsunător chiar de la premiera sa absolută din anul 1816, atunci când a fost prezentată sub titlul inițial, sugestiv de altfel, ,,Almaviva” (Inutila precauțiune).
În fermecătoarea și colorată Sevilla a secolului XVIII, Figaro este bărbierul iubit de întregul oraș, care ajută la împlinirea marii iubiri dintre Rosina și Contele Almaviva. Provocarea este, însă, mare, deoarece frumoasa Rosina este dorită și de bătrânul ei tutore, Bartolo, care are avantajul ajutorului lui Basilio, maestrul de muzică al tinerei.
Atmosfera amoroasă și comică a operei este dată de multiplele tertipuri la care apelează Contele Almaviva și Figaro pentru a se apropia de frumoasa iubită și a-i declara dragostea. Scena finală, în care Figaro și Contele pătrund în casa Rosinei în miez de noapte, urcând pe scara sprijinită de balconul acesteia, este cea care dă un suflu și mai pasional capodoperei bufe în trei acte. Inima Rosinei cunoaște bucuria deplină în momentul în care Almaviva îi oferă în genunchi dragostea, averea și numele. Părtaș la declarația înflăcărată este și profesorul Basilio, mituit de adversarii lui Bartolo, care devine martorul căsătoriei dintre îndrăgostiți. Bătrânul și încruntatul Bartolo sosește prea târziu pentru a mai opri uniunea și este consolat doar de renunțarea lui Almaviva la zestrea Rosinei, care îi va rămâne lui.
*Asemeni tuturor spectacolelor din această perioadă excepțională, programul acestui eveniment este unul redus la o oră, interval ce permite respectarea tuturor normelor și măsurilor de siguranță ale participanților.
*Pentru mai multe detalii puteți accesa regulamentul oficial aici.
Dragi spectatori,
Toate inițiativele Operei Naționale Române din Cluj-Napoca se vor încadra sub incidența legii, respectând și asigurând măsurile și regulile prevăzute pentru evenimentele culturale organizate atât în aer liber cât și în interior, pentru prevenirea răspândirii COVID-19:
Atât organizatorii, cât și participanții vor purta în mod obligatoriu măștii care le vor acoperi atât gura, cât și nasul, pentru o protecție eficace;
Accesul spectatorilor se va face prin zone special amenajate și semnalizate, asemeni ieșirii acestora, îndeplinind distanțarea fizică și siguranța publicului;
Biletele achiziționate se pot returna cu maxim 48 de ore înainte de eveniment
Accesul copiilor sub 12 ani este strict interzis
agenția de bilete va fi deschisă de Luni până Vineri între 14:00-17:00, iar în zilele cu spectacol programat, biletele vor putea fi achiziționate cu maxim 45 de minute de la începerea reprezentației (Ora 18:15 respectiv ora 10:15 pentru spectacolele de tip „matineu”)
Fiecare reprezentanție va avea o durată maximă de o oră, fără pauză.

Details

Date:
16 October, 2020
Time:
7:00 pm - 8:00 pm
eveniment Category:
eveniment Tags:
Website:
https://www.facebook.com/events/313417263294800/

Locație

Opera Nationala Romana Cluj-Napoca
Piaţa Ştefan cel Mare, Nr. 2-4
Cluj-Napoca, 400081 Romania
Phone:
0264 592 976
Website:
https://operacluj.ro

Evenimente viitoare

Share This