Loading Evenimente

« Calendar

Jazz in the Park 2019

4 July - 7 July

La prima ediție ne-a plouat, cine-și mai aduce aminte? A fost rupere de nori și de corturi în parc, a trebuit să oprim scena mare în prima sâmbătă din istoria festivalului și să mutăm concertele de a doua zi din parc în Conti.

În anii care au urmat am redescoperit împreună muzica și orașul, am avut sute de concerte în Parcul Central, pe malul Someșului, în Armătura, la Bogata, la Pata Rât, în Opera Maghiară, la Muzeul de Artă, în cluburi și pe străzile Clujului, reinventând rând pe rând toate locurile astea împreună cu voi, care ne-ați arătat cum ați vrea să folosiți de fapt un parc, o plajă, un sat, un cartier, un muzeu, un oraș.

Anul trecut ne-a plouat de ne-a rupt. Nouă zile din unșpe, încontinuu, uneori torențial. Am avut numai două zile fără ploaie, ultimele, a fost cam frig și parcul era deja obosit de-atâta apă. A fost o ediție frustrantă, dar care ne-a și plăcut, într-un mod ciudat. Ne-am uitat în jur la voi toți, care v-ați tot încăpățânat să rămâneți sub umbrele, sub pelerine, stând în picioare când nu mai puteați întinde hamace sau pături. Și ne-am amintit de ce faceți asta: fiindcă la Jazz in the Park sunteți cu prietenii.

Și apoi ne-am amintit că, după prima ediție, când prietenii de la Vița și de la Jazzbirds n-au mai apucat să urce pe scena mare din cauza ploii ăleia torențiale, ne-au spus și unii și alții că le-a plăcut atât de mult festivalul încât vor să se întoarcă la Cluj cât mai repede, oricând îi chemăm, ca să cânte în parc. Era în 2013 și-am organizat o ediție specială de Jazz in the Park în august, la o lună după ploile alea nebune și i-am zis Jazz in the Park Pentru Prieteni.

Nu căutam un motto pentru festival, dar se pare că l-am găsit, a fost cu noi de la început. Ni-l lipim de-acum înainte de siglă, ca o semnătură pe care voi o puneți în fiecare an, din 2013 încoace, pe acest festival, ca un memento de care avem cu toții nevoie. Jazz in the Park, timp pentru prieteni.

Urmează a șaptea ediție, o să fie cea mai bună de până acum, ca în fiecare an. Ne vedem în 4-7 iulie 2019!

Detalii

Start:
4 July
End:
7 July
Eveniment Category:
Tag-uri:
Website:
https://www.facebook.com/events/178955889605754/

Organizator

Jazz in the Park

Locație

Cluj-Napoca

Cluj-Napoca,Cluj400383Romania
+ Google Map

Instagram

Ultimele articole

Evenimente viitoare

Tue 21

Muzeul Păpușilor. Personajele Commediei dell’Arte

9 May, 12:00 am - 26 May, 12:00 am
Tue 21

Expoziție Elena Ilash / Flora Sopa

16 May, 12:00 am - 28 May, 12:00 am
Tue 21

Tequila & Beer Party

20 May, 10:00 pm - 21 May, 5:00 am
Tue 21

Cops & Narcos having coffee

21 May, 10:00 am - 11:00 am
Tue 21

Interferenţe. Hedda Bach şi Szervátiusz István

21 May, 10:00 am - 2 June, 7:00 pm

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.