Loading Evenimente

« Calendar

  • This eveniment has passed.

Jazz in the Park at Pata Rât

26 June, 2018, 6:30 am - 10:30 pm

Jazz in the Park revine la Pata Rât. Marți, 26 iunie, cu Marius Mihalache, JazzyBIT și Taraful lui Siminic.

Pentru transportul din Cluj-Napoca spre Pata Rât vom pune în circulație autobuze în regim gratuit, revenim aici cu detalii despre programul curselor și locul de plecare.

—-

E al doilea an când ajungem la Pata Rât cu o scenă în cadrul festivalului. Am ales acest loc din mai multe motive. Ne-am propus, încă din primul an de când organizăm festivalul, să dăm un sens nou spațiilor publice, să promovăm muzica de calitate și să unim comunitatea în jurul unei idei, a unui scop comun. Credem în puterea culturii de a schimba, de a mobiliza comunitățile și de a produce schimbări în jurul nostru. Noi facem asta cu ajutorul festivalului.

Mergem la Pata Rât pentru că vrem să atragem atenția asupra situației de aici. Facem acest lucru prin intermediul muzicii și a festivalului pentru că asta știm să facem cel mai bine. Încercăm să atragem atenția comunității întregi: de la autorități la cetățenii care vin poate pentru prima oară la Pata. Sperăm astfel că oamenii vor înțelege că avem o situație la care trebuie să punem cu toții osul ca să o rezolvăm.

Muzica este „arma” noastră și prin ea reușim să transmitem mesaje. În acest caz, ea ajută ca mai mulți clujeni și turiști să conștientizeze gravitatea situației din Pata Rât. În plus, e un context pentru ca oamenii din comunitatea de la Pata Rât să se întâlnească cu cei din Cluj sau veniți din alte locuri și să petreacă mai mult timp împreună, să se cunoască.

Pentru oamenii care locuiesc în Pata sentimentul nostru este că această seară de muzică e un gest binevenit. Legat de muzică, trupele care vin să cânte aici fac asta cu inima deschisă și își doresc să fie implicate. Așa a fost și în 2017, dar și în 2018.
Anul trecut am mers pentru prima dată la Pata. Atunci ne-am asumat 3 proiecte: un program de vară pentru copiii de aici, un program de un an pentru tineri care au fost sprijiniți să facă sport și un parc pentru copii.

Primele două proiecte au fost implementate cu succes, în timp ce al doilea încă e pe rol. Noi le-am finanțat, prin Fondul Jazz in the Park – deci cu bani de la participanții la festival – iar ele au fost coordonate de oameni implicați în comunitatea de la Pata.
Parcul e cel mai greu dintre toate. Urmează să primim în scurt timp un teren și am găsit o firmă care ne ajută la construcția parcului: ne oferă echipamente la preț redus și ajută cu montajul. Urmează să-l facem imediat după ce terminăm festivalul din acest an.

Până atunci, vă dăm întâlnire marți, 26 iunie, la Pata Rât.

???????

Details

Date:
26 June, 2018
Time:
6:30 am - 10:30 pm
Website:
https://www.facebook.com/events/181905199112438/

Locație

Cluj-Napoca

Cluj-Napoca, Cluj 400000 Romania

Organizator

Jazz in the Park

Evenimente viitoare

Tue 14

Street FOOD Park Cluj-Napoca

3 July, 12:00 pm - 2 August, 10:00 pm
Tue 14

Movie Nights

3 July, 9:30 pm - 11 September, 11:30 pm
Thu 16

Directia 5- La Apus @Cluj

16 July, 7:00 pm - 8:30 pm
Thu 16
Share This