fbpx

Jens Haaning | prezentare de artist

Jens Haaning | prezentare de artist

Pe 21 noiembrie vă invităm la o discuţie între Corina Bucea şi artistul conceptual Jens Haaning.

Aşa cum ne spune GIBCA (Goteborg Biennial 2017), Jens Haaning este „unul dintre cei mai importanţi şi angajaţi critic artişti ai generației sale”, astfel încât curatorul acesteia – Nav Haq – a dedicat o secţiune întreagă practicii artistului danez. Aceasta a fost una dintre cele mai largi prezentări de până acum a operei artistului, mai ales în regiunea nordică.

Numele său ne este cunoscut celor mai mulţi/multe dintre noi din cartea “Estetica Relaţională” a lui Nicolas Bourriaud, apărută în România mai întâi pe sub mână, xeroxată şi în limba franceză, la începutul anilor 2000, iar apoi tradusă de către Cristian Nae, la editura IDEA, în cadrul colecţiei Balkon, în 2007.

Această prezentare este realizată în parteneriat cu Colectiv A din Cluj si este parte din proiectul TRECUT INCOMOD/ INCONVENIENT PAST. Acesta propune o serie de intervenții culturale care examinează critic transformările sferei publice şi a politicilor memoriei în relație cu caracterul hegemonic al discursurilor capitalismului astăzi prin utilizarea unor mijloace de producție culturală dintre cele mai diverse: expoziții și proiecții de film (Harun Farocki), cercetarea artistică (Minna Henriksson şi Jens Haaning), prezentarea publică și investigația teoretică (Marius Babias şi Sezgin Boznik).
Curatoriat de Livia Pancu și Florin Bobu.
Proiectul TRECUT INCOMOD este organizat de 1+1 în colaborare cu tranzit.ro/ Iași, Neuer Berliner Kunstverein (n.b.k.), Centrul Cultural German Iași și este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This