La fanciulla del West

La fanciulla del West @ Opera Națională Română Cluj-Napoca

La fanciulla del West @ Opera Națională Română Cluj-Napoca

Întâlnire cu realizatorii spectacolului La fanciulla del West

Muzică inovatoare, situații dramatice și vivacitate a intrigii. Acesta este spectacolul de operă La fanciulla del West, în care Giacomo Puccini lansează una dintre cele mai puternice întrebări: iubire sau lege? După o reprezentație de succes în varianta de concert în cadrul Sibiu Opera Festival, Opera Națională Română din Cluj-Napoca invită publicul să pătrundă în atmosfera vestului american într-o întâlnire interactivă cu realizatorii spectacolului – dirijor, scenograf și regizor, care vor dezvălui misterele și ne vor împărtăși din povestea protagoniștilor. Mai mult, întâlnirea vine în contextul împlinirii a 111 ani de la premiera din decembrie 1910, desfășurată la Metropolitan Opera din New York cu un succes imediat. „Inima mea bătea în ritmul muzicii din scena cărților de joc”, a relatat compozitorul pentru The New York Times după premieră.

După succesul operei Madama Butterfly, Puccini căuta un nou libret, în cele din urmă alegând piesa The Girl of the Golden West a autorului american David Belasco. Libretul a fost finalizat în august 1909, iar Puccini a avut nevoie de aproape un an pentru a finaliza partitura. Spectacolul relatează povestea a doi îndrăgostiți, Minnie și Dick. Aflând că Dick este de fapt un bandit al unei trupe de hoți, căutat pe numele de Ramerrez, Minnie, îndrăgostită profund, plănuiește scăparea lui. Șeriful locului o curtează pe Minnie, dar totul se întunecă atunci când descoperă că aceasta îl ascunde pe Ramerrez. Poate tânărul bandit să-și lase trecutul în urmă și să înceapă totul din nou alături de Minnie? Aceasta este întrebarea care oferă suspansul întregului spectacol.

Vă așteptăm, așadar, în foaierul Operei, la o întâlnire aparte cu realizatorii spectacolului La fanciulla del West, luni, 6 decembrie, de la ora 18.30.

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This