Lacrimosa @ Cimitirul Central Cluj-Napoca

Lacrimosa @ Cimitirul Central Cluj-Napoca

LACRIMOSA – de patru ani, Cimitirul Central găzduiește un spectacol-rugăciune în seara de Luminație

Vă invităm să luați parte la ceea ce a devenit deja tradiție în seara de 1 noiembrie, sau de Luminație, așa cum este cunoscută în Ardeal: concertul de opera din Cimitirul Central/Házsongárd! Organizat, pentru al patrulea an consecutiv, de Scena Urbană, concertul va avea loc joi, 1 noiembrie, de la ora 18.00, și va fi susținut de orchestra și corul ” Opera Group Project”, sub bagheta dirijorului Vlad Eniu și în regia Inei Hudea.
“Lacrimosa e un spectacol-rugaciune, e lacrimă și lumină pentru sufletul celor adormiți. Lacrimosa e pioasă și caldă amintire, candelă de veghe pe drumul mântuirii. Lacrimosa e corul vocilor de AICI pentru cei dragi de DINCOLO. “ Ina Hudea, profesor al Academiei de Muzica “Gheorghe Dima” si regizorul acestui spectacol.

Evenimentul va continua in data de 3 noiembrie ora 11.00 cu TUR GHIDAT susţinut de istoricul prof. Vladimir-Alexandru Bogosavlievici.
Ziua Morţilor, sau Luminaţia, este o zi de celebrare care implică întreaga comunitate. Fiecare dintre noi avem o poveste. Cine suntem și de unde venim, ce am iubit, prieteniile pe care le-am hrănit, în ce fel am ajutat lumea să fie măcar puțin mai înțeleaptă, sau mai bună, ce calități i-au inspirat pe cei din jur, toate sunt detalii din povestea noastră. Mii de alte povești ale unor oameni, contemporani sau nu, povești din care poate facem și noi parte, ne aduc deseori împreună într-un spațiu care ne este mai puțin cunoscut deși este încărcat de simbol și emoție.

La primul eveniment desfășurat de Scena Urbană în Cimitirul Central – Requiem, am început conturarea unor hărți cu personalități importante din diferite domenii. Scriitori, artiști, oameni de știință, politicieni, sportivi odihnesc în acest loc alături de familiile și prietenii noștri. Am evoluat în acest demers și în acest an ne propunem să prezentăm hărți ce vă vor ajuta să descoperiți multe din valorile pe care acest spațiu le adăpostește.

În seara zilei de 1 Noiembrie, Scena Urbana vă invită să ne amintim cu drag de cei care ne sunt în suflet inspirație, înțelepciune, putere și viață, urmărind împreună spectacolul LACRIMOSA.

LACRIMOSA – Concert
1 Noiembrie – ora 18:00

Orchestra și corul
Opera Group Project
Vlad ENIU – Dirijor, Pregătirea muzicală
Ina HUDEA – Regia artistică
Balerini: Ianc Florin, Rîpă Alin, Diana Groza, Antonia Indrei, Iuliana Dane,Polina Stănescu, Oana Siminic, Viorica Bogoi, Delia Gollner, Ioana Cristina Terebesy, Liviu Har, Sebastian Vlad,
Coregrafia: Vlad Sebastian

Anton Pann | Tatăl nostru – Alexandru Manzat acompaniat la nai de Radu Dinescu
Giuseppe Verdi | Requiem: Introit
J.Chr. Bach| Missa da Requiem and Miserere in B flat major: Lacrimosa
Bach / Gounod | Ave Maria
Wolfgang A. Mozart | Requiem: Dies Irae , Lacrymosa
F. P. Schubert | Ave Maria
Luigi Cherubini| Requiem in C minor: Pie Jesu, Lacrimosa
Pietro MASCAGNI | Cavalleria Rusticana (Intermezzo) : Lacrimosa

Intrarea este liberă.

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Egregori

Share This