Lansare de carte despre programul educațional revoluționar ”Leader in Me” @ Transylvania College

Lansare de carte despre programul educațional revoluționar ”Leader in Me” @ Transylvania College

Transylvania College găzduiește luni, 29 octombrie, de la ora 14.30, în sala Forum (Aleea Băișoara nr. 2A), lansarea ediției în limba română a cărții ”Leader in Me: Cum inspiră școlile din întreaga lume măreția în fiecare copil”, avându-l ca invitat special pe Dr. David K. Hatch, co-autor al cărții.

”Leader in Me” este un model și un proces cuprinzător de îmbunătățire a întregii școli care se adresează învățământului preuniversitar și care le dezvoltă elevilor abilități de viață și de leadership de care au nevoie pentru a prospera în secolul 21. Dezvoltat într-o școală din SUA și lansat la nivel internațional în 2009, Leader in Me a fost adoptat de peste 3.500 de școli, publice ori private, din 55 de țări. Transylvania College este prima școală Leader in Me din România și care, în acest moment, sprijină implementarea acestui proces de transformare în alte șapte școli din țară, mai multe urmând să se alăture în perioada care urmează.

Pornind de la ideea că fiecare copil are capacități unice și poate fi lider, ”Leader in Me” presupune regândirea paradigmelor de bază ale educației. La nivel instituțional, este un proces de durată (minim trei ani), care duce la crearea unei culturi de susținere și încredere în care elevii, profesorii și părinții sunt motivați să se dezvolte împreună și să fie responsabili de deciziile pe care le iau. Pasiunea de a învăța se vede în modul în care se construiește un mediu de învățare continuă, atât pentru elevi, cât și pentru profesori. Părinții devin și ei parteneri importanți în acest proces de transformare, folosind același limbaj și contribuind și în afara școlii la dezvoltarea obiceiurilor deprinse cu ajutorul Leader in Me.

Procesul integrează schimbări pe trei paliere: academic, de cultură organizațională  și de leadership, cu scopul de a obține rezultate măsurabile și sustenabile pentru fiecare dintre acestea.

Procesul Leader in Me schimbă paradigme în educație prin dezvoltarea celor șapte deprinderi ale persoanelor eficace. Elevii vor fi mai motivați să învețe, vor avea mai multă încredere în sine, ceea ce va duce, implicit, la îmbunătățirea rezultatelor academice. Pe termen lung, creșterea calității serviciilor educaționale va însemna reducerea absenteismului, a riscului de abandon școlar și șanse mai mari pentru absolvenți să se integreze pe piața muncii, având abilități care să-i ajute să facă față cu succes oricăror provocări, inclusiv în domenii profesionale nou apărute.

Transylvania College sărbătorește 25 de ani alături de o comunitate formată din  630 de elevi și 180 de membri ai personalului, reprezentând 35 de naționalități. Este o școală internațională centrată pe elev, care oferă un parcurs educațional complet, de la creșă până la liceu; membru acreditat în Consiliul Școlilor Britanice Internaționale COBIS, membru al asociației școlilor de elită din lume Round Square și membru al rețelei Global Connections, fiind singura școală din Europa de Est cu acest statut. Transylvania College se află sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta a României, Custodele Coroanei. Alături de acreditarea Ministerului Educației Naționale, Transylvania College a primit, în urma unei serii de inspecții riguroase conduse de specialiști avizați de către guvernul Marii Britanii, statut BSO – de școală britanică acreditată. În anul 2015, Transylvania College a fost singura școală din Europa nominalizată de către The Times Educational Supplement ca școală internațională a anului, iar în ianuarie 2017, activitatea de peste 24 de ani a şcolii a fost recunoscută din nou prin acordarea, la Londra, a premiului “British International Schools Lifetime Award” doamnei Simona Baciu, fondatorul Transylvania College şi preşedintele Fundației Transylvania College.

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This