Latent show | spectacol invitat @ REACTOR

Latent show | spectacol invitat @ REACTOR

Latent este o anagramă a cuvântului talent. Latent Show s-a născut ca Talent Show și trebuia să fie un spectacol care urmărea ce înseamnă talentul și ce preconcepții sunt legate de acesta: să ai talent, să fii talentat, să curgă talentul prin tine. Însă cu cât urmaream mai mult manifestarea talentului cu atât instinctul de a-l inhiba chiar în momentul producerii lui, devenea mai puternic. Astfel, talent devine latent și Latent Show este o înlănțuire de momente care ar putea fi, care s-ar putea continua, care ar putea curge în firescul lor, dar care se opresc în punctul de maximă intensitate și trăire scenică, exact înainte ca orice ar putea fi spectaculos și plin de talent să apară, în punctul în care talentul e in starea lui latentă.

Coregrafi & interpreți: Cristian Nanculescu, Andreea David
Desen de & mulțumiri: Alice Venir
Light designer: Alexandros Raptis
Producător: Centrul Național al Dansului București, Andreea David, Cristian Nanculescu, 2016
Durata: 50-60 min

___________________________

BIO:

Cristian Nanculescu (n.1984, București, România) este licențiat în cartografie și lucreză ca performer și coregraf. În 2006 urmează primele cursuri de dans contemporan inițiate de Centrul Național al Dansului București și începe să lucreze diversificat, ca dansator si performer pentru creații de dans, teatru-dans, performance, lucrări de artă vizuală și performance de lungă durată în context de muzeu. Din 2014 începe să dezvolte proiecte independente, lucrând solo sau în colaborare, mai ales în context scenic și in care foloseste instrumente precum autobiografie, deconstrucție, abstarctizare, ficțiune, spațiu, corpo-variatii, non-narațiune, compoziție in timp real, text scris si vorbit, nonsense, video și sunet. Lucrările sale au fost prezentate la Centrul Național al Dansului București, Festivalul HomeFest / București, Festivalul Like CNDB și Fabrica de Pensule /Cluj-Napoca și altele. Recent a inițiat împreuna cu alți trei artiști o serie de întâlniri indisciplinate şi descentrate, găzduite de CNDB, care iși propun să deschidă un dialog interdisciplinar cu mai multe zone de manifestare şi practici.

Andreea David este performer și arhitect. Are formare în dans contemporan la Centrul Naţional al Dansului din București. În 2012 e bursieră DanceWEB la Viena și în 2013 la e.x.e.r.e.c.e. CCN Montpellier. Lucrează solo sau în colaborare cu alți artiști și participă în festivaluri precum Explore Dance Festival, Impuls Tanz Viena, Temps d’Images Cluj și LIKE CNDB. În 2014 iniţiază Laboratorul de Practici Comune, un cadru de lucru și experiment care susţine împărtășirea, dezvoltarea și explorarea practicilor coregrafice și performative.

_________________________

Bilete/Tickets:
online.
➡ de la punctele de vânzare din oraș
– Agenția Teatrală, Piața Ștefan cel Mare, nr. 14
– Agenția WENS Travel, Bulevardul Eroilor nr. 10
➡ de la Reactor, cu o oră înainte de începerea spectacolului

_________________________

Această reprezentație face parte din proiectul „Reactor Lab”, un proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This