fbpx
Les Nuits de la Lecture - Nopţile Lecturii

Les Nuits de la Lecture – Nopţile Lecturii

Les Nuits de la Lecture – Nopţile Lecturii

𝐍𝐎𝐏𝐓̧𝐈𝐋𝐄 𝐋𝐄𝐂𝐓𝐔𝐑𝐈𝐈 📖🌛
21-24 ianuarie 2021
Să #recitimlumea

📚 Iniţiate de Ministerul Francez al Culturii în 2017, Nopțile Lecturii/Les Nuits de la lecture sunt momente unice în care peste tot în lume se celebrează în același timp plăcerea lecturii și accesul la carte. În contextul sanitar actual, lectura a devenit mai mult ca oricând o cale de evaziune pentru mulți oameni. Sărbătoarea cărții continuă să fie menținută pentru a reafirma locul esențial pe care cărțile și lectura îl ocupă în societatea noastră.
Regăsiți mai jos programul propus de cele patru antene ale #IFRoumanie la București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara.

🔵 𝐂𝐋𝐔𝐉
La Cluj-Napoca, Nopțile lecturii îi poartă pe cei mari dincolo de stelele lui Van Gogh sub îndrumarea scriitoarei Marianne Jaeglé și îi aduce pe cei mici într-un tărâm alb de poveste și ciocolată caldă prin două ateliere dedicate lor.
PROGRAM:
🔘 𝙄̂𝙣𝙩𝙖̂𝙡𝙣𝙞𝙧𝙚 𝙡𝙞𝙩𝙚𝙧𝙖𝙧𝙖̆ 𝙞̂𝙣 𝙛𝙧𝙖𝙣𝙘𝙚𝙯𝙖̆ 𝙘𝙪 𝙨𝙘𝙧𝙞𝙞𝙩𝙤𝙖𝙧𝙚𝙖 𝙈𝙖𝙧𝙞𝙖𝙣𝙣𝙚 𝙅𝙖𝙚𝙜𝙡𝙚́ 𝙨̦𝙞 𝙩𝙧𝙖𝙙𝙪𝙘𝙖̆𝙩𝙤𝙖𝙧𝙚𝙖 𝙎𝙞̂𝙣𝙯𝙞𝙖𝙣𝙖 𝙈𝙖𝙣𝙩𝙖, 𝙢𝙤𝙙𝙚𝙧𝙖𝙩𝙖̆ 𝙙𝙚 𝙨𝙘𝙧𝙞𝙞𝙩𝙤𝙖𝙧𝙚𝙖 𝙇𝙖𝙪𝙧𝙖 𝙏. 𝙄𝙡𝙚𝙖
21 janvier | ora 19.00 | live pe pagina Facebook a Institutului Francez Cluj-Napoca
Născută în 1967, Marianne Jaeglé scrie cărți și realizează filme documentare. Al doilea roman al său „Vincent qu’on assassine” est publicat la Gallimard (2016) și în limba română la Editura Univers (2020).
Pornind de la concluziile biografilor americani Steven Naifeh și Gregory White Smith, Marianne Jaeglé povestește ultimii doi ani din viaţa lui Vincent van Gogh, contestând ideea, acceptată până acum, că acesta și-a pus capăt zilelor. Dincolo de misterul care înconjoară moartea lui, romanul prezintă relaţia pictorului cu fratele său Theo, cu lumea artistică (reprezentată îndeosebi de prietenul său, Paul Gauguin) și, mai ales, cu propria-i creaţie.

🔘 𝘼𝙩𝙚𝙡𝙞𝙚𝙧 𝙋𝘼𝙈 𝙋𝘼𝙈: 𝙁𝙧𝙖𝙢, 𝙪𝙧𝙨𝙪𝙡 𝙥𝙤𝙡𝙖𝙧 𝙘𝙪 𝘼𝙙𝙧𝙞𝙖𝙣 𝘽𝙖𝙧𝙗𝙪
22 ianuarie | ora 18.00 | pe Zoom
Pentru copiii de 8 ani +
Atelier în limba română cu noțiuni de franceză, care urmărește transformarea personajului Fram din romanul „Fram, ursul polar” de Cezar Petrescu (1931) în versiunea sa ilustrată pentru copii din „Aventurile lui Fram, ursul polar” de Adrian Barbu și Alexandra Abagiu (2018).
Tarif: 25 lei
Înscrieri la [email protected]

🔘 𝙎𝙚𝙖𝙧𝙖̆ 𝙘𝙪 𝙘𝙞𝙤𝙘𝙤𝙡𝙖𝙩𝙖̆ 𝙘𝙖𝙡𝙙𝙖̆ : 𝙥𝙤𝙫𝙚𝙨̦𝙩𝙞 𝙨̧𝙞 𝙟𝙤𝙘𝙪𝙧𝙞 𝙘𝙪 𝙇𝙪𝙞𝙯𝙖 𝙍𝙪𝙨
22 ianuarie | ora 18.00 | pe Zoom
Pentru copiii de 3-6 ani
Atelier în limba română cu bucățele crocante şi delicioase de franceză
Tarif: 15 lei
Înscrieri la [email protected]

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This