Loading Events

« Calendar

  • This eveniment has passed.

Literatură contemporană la Someș Delivery

14 Iulie, 6:00 pm - 8:00 pm

Detalii

Data:
14 Iulie
Interval orar:
6:00 pm - 8:00 pm
Events Category:
Tag-uri:
RSVP:
https://www.facebook.com/events/648491652170424/

Organizator

Someș Delivery

Locație

Parcul Armătura
Strada Oașului
Cluj-Napoca, Cluj
Literatură contemporană la Someș Delivery

uneori mi-e ușor să vorbesc
cu dumnezeu
pentru că amândoi suntem
incoerenți
pentru că amândoi suntem
occidentali

Și anul acesta Cărturești Cluj Napoca aduce pe malul Someșului, mai aproape de oameni, o mostră de literatură contemporană. O literatură pe care, din păcate, prea mulți o cunosc prea puțin, deși se naște zilnic dintre noi, vorbește pe limba noastră, topește în ea realități, emoții și vise care sunt și ale noastre.

Anul acesta l-am invitat pe Dósa Andrei, cu care vom discuta sâmbătă de la ora 18:00 despre ce înseamnă să fii scriitor în România lui 2018, despre ce trece în poezie și ce devine proză, despre diferențele majore dintre cele două tipuri de scriitură, traduceri, dar și despre alte preocupări, nelegate în mod direct de scris. Un dialog relaxat, moderat de Mihai Mateiu, la care sunt invitați însă să participe toți cei prezenți.

Andrei Dósa (n.1985, Braşov) este poet, prozator şi traducător din maghiară și engleză. A publicat patru volume de poezie (Când va veni ceea ce este desăvârşit – ed. Tracus Arte, 2011; American Experience – ed. Cartea Românească, 2013; Nada – ed. Pandora Publishing, 2015; adevăratul băiat de aur – ed. Max Blecher, 2017) și romanul Ierbar – ed. Polirom, 2018.

Comentarii:

Sus
x

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.

Accept Refuz