Loading Events

« Calendar

  • Acest eveniment a trecut.

Lună Plină 2017 – Festivalul Filmului Horror și Fantastic

10 August, 12:00 pm - 13 August, 11:00 pm

45 RON - 70 RON

Detalii

De la:
10 August, 12:00 pm
Până la:
13 August, 11:00 pm
Cost:
45 RON - 70 RON
Categorie:
Tag-uri:
RSVP:
http://fb.com/events/833472383485320

Locație

Biertan
Biertan, + Google Map
Lună Plină 2017 – Festivalul Filmului Horror și Fantastic

Ediția a 6-a a Luna Plina – Festivalul Filmului Horror si Fantastic are loc în perioada 10-13 august 2017 la Biertan.

Primul eveniment din România axat în exclusivitate pe cinema-ul horror și fantastic, Festivalul Filmului Horror & Fantastic – Lună Plină, inițiat în 2012, are loc anual la Biertan, județul Sibiu, și oferă publicului cele mai bune producții horror și fantastice, repere ale genului, dar și filme noi.

Peste trei ore de scurt-metraje horror la Biertan!
19 scurt-metraje din 15 țări vor fi văzute la următoarea ediție a Festivalului de Film Horror&Fantastic Lună Plină, care va avea loc între 10 și 13 august la Biertan, județul Sibiu. Filmele vor fi împărțite în trei calupuri și vor rula de joi până sâmbătă de la ora 22.00, la cinema Vertigo. În puțin peste trei ore cinefilii vor face o excursie printre legendele, angoasele și coșmarurile lumii. Vor descoperi cum e cu oamenii-țap în Canada, până unde merge gelozia în Germania, cum se simte paranoia în Italia, și cât de curioase sunt florile din Indonezia. Vor mai afla și povestea unei toalete magice din Taiwan, cum se salvează o prințesă pe repede-înainte în Olanda, dar și cum faci rost de hârtie igienică în timpul unei apocalipse cu zombie.

Dintr-un total de peste 1350 de scurt-metraje înscrise, selecționerul și criticul de film Cătălin Mesaru a ales cu greu 19. “A fost o sarcină absolut rudă cu nebunia să aleg doar câteva scurtmetraje pentru cele trei calupuri. Au rămas extrem de multe pe dinafară. Short list-ul inițial conținea 135 de titluri. Din păcate, însă, niciunul dintre aceste 19 scurtmetraje nu este românesc, românii nu sunt încă frate cu horror-ul, se pare. Sper ca la anul să fac slalom prin măcar 10-20 de titluri autohtone și să-mi pun probleme apropo de câte scurt-metraje horror românești sunt prea multe într-un calup, spune Cătălin Mesaru.“

Nu lipsesc de la „Lună Plină” nici petrecerile, jocurile de tip „escape room”, atelierele fantastice sau târgul de produse tradiționale și hand-made. Cinefilii au la dispoziție, pentru cazare, pensiunile din zonă, dar și un camping modern.

Comentarii:

Sus