Made in RO: 100 ani de branding romanesc

Made in RO: 100 ani de branding romanesc

▼▼▼ Ce branduri locale de bunuri de larg consum cumpărau românii în urmă cu 100 de ani? Ce am avut și ce am pierdut ca mărci naționale? Vă propunem o incursiune ilustrată în istoria intimă mai puțin obișnuită a societății noastre, prin reclame sau „sufletul comerţului“, cum mai sunt denumite, care vorbesc despre mărcile naționale emblematice, de cele mai puțin cunoscute, dar și de cele care au dispărut în negura timpului sau fragmente pline de picanterii din mentalul colectiv al vremurilor.

Lansăm proiectul-manifest Made in RO: 100 de ani de branding românesc și la Cluj-Napoca, următoarea noastră destinație după succesul din București, la Centrul de Cultură Urbană Cluj-Napoca, în data de 9 noiembrie.

■ Expoziția va putea fi vizitată în perioada 9-14 noiembrie, în intervalul orar 14.00-20.00.

▼ Activități principale ale proiectului:
■ EXPOZIȚIA de artă publicitară românească, curatoriată din colecția privată impresionantă a lui Florian Ciobanu / Reclame Vechi Românești, cu obiecte originale și autentice de memorabilia, ambalaje, afișe, periodice și decupaje de presă, propagandă, broșuri, machete, unele prezentate în premieră în țară. Vom călători cu ea în trei orașe: București, Cluj-Napoca și Timișoara.
■ CONFERINȚA: The Cluj Story: lecții de branding sau despre cum se construiește credibil brandul unui oraș, 12 noiembrie, ora 17.00
Panelul va readuce în prim-plan poveștile de succes ale diferitelor grupuri de inițiativa locală din Cluj-Napoca, care au reușit, prin diverse acțiuni, proiecte și campanii publice și private să transforme orașul într-un brand la nivel local, dar și național, într-un pol regional de dezvoltare, făcându-l mai atractiv pentru turism și investitii private.
Speakeri confirmați până în acest moment:
– Dan Clinci, arhitect și Președinte Urbannect, inițiator al proiectului „Orașul Acasă”
– Norbert Petrovici, sociolog, conferențiar universitar la Facultatea de Sociologie și Asistență socială din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”

Imaginat ca un puzzle, proiectul-eveniment îşi propune să evidenţieze transformările unui domeniu economic și cultural complex prin creația publicitară a timpurilor.

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This