Madeleine Cazenave's ROUGE

Madeleine Cazenave’s ROUGE

Madeleine Cazenave’s ROUGE

Roșul, un ocean !” (Michel Pastoureau)

ROUGE, o dulce furtună ! spunem noi, pentru că acest trio a fost una dintre revelațiile noastre din timpul pandemiei.

Dacă sunteți fan Tigran Hamasyan, E.S.T. ori GoGo Penguin, veți adora acest grup ! Dacă nu, veți sucomba în fața frumuseții împletiturii dintre melodie, parcă desenate de un Satie ori Ravel cu liniile continue de bas și percuțiile puternice.

Apărut în 2019, format din trei muzicieni reputați in Franța, ROUGE a fost unul dintre grupurile cu cele mai multe concerte în anii 2019-2021, când pandemia a închis atâtea săli de concert și festivaluri. Muzica lor a sedus și învins.

În compozițiile Madeleinei Cazenave, liderul trupei, cei trei alchimiști ROUGE reușesc să atingă împreună perfecțiunea vibrației colective. Iar Dumneavoastră veți fi în imersiune totală !
ROUGE sunt Madeleine Cazenave (pian), Sylvain Didou (contrabas) și Boris Louvet (tobe).
Primul lor album “Derriere les paupieres” (În spatele pleoapelor) evocă o traversare furtunoasă, o călătorie eterică și delicată către o vrajă interioară însorită. Cu o oarecare ușurință, acești muzicieni creează condițiile pentru o imersiune contemplativă și hipnotică, pentru a ne trage mai bine în inima furtunii blânde ROUGE.

Un concert propus de Jazz Fan Rising, asociația connoisseur-ilor de jazz, în partenariat cu Institutul Francez România și Academia Națională de Muzică “Gheorghe Dima” Organizator: Fundația Jazz Festivals&Events.

Bilete: 65 lei – cat. II / 95 lei – cat. I

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This