Loading Events

« Calendar

  • This eveniment has passed.

Mămăligă descompusă / Ghenadie Popescu @ RAFT Cluj

23 Februarie, 3:00 pm - 24 Martie, 7:00 pm

Detalii

De la:
23 Februarie, 3:00 pm
Până la:
24 Martie, 7:00 pm
Events Category:
Tag-uri:
,
RSVP:
https://www.facebook.com/events/150229319026781

Locație

RAFT Cluj
Henri Barbusse 59-61
Cluj-Napoca,
+ Google Map
Mămăligă descompusă / Ghenadie Popescu @ RAFT Cluj

23 Februarie -20 martie/February 23rd – March 20th
Vernisaj: 23 Februarie, 7 pm /Opening: February 23rd, 7pm

Mămăligă descompusă

În 2008, artistul Ghenadie Popescu a mers din Chişinău până la Iaşi, pe jos, trăgând după el o mămăligă butaforică de mari dimensiuni. A fost însoţit de un student care a filmat acest performance.
Este doar una din acţiunile sale artistice în care elementul principal concret, dar important şi la nivel de semnificaţie, a fost o mămăligă. Obiectele cotidiene experimentale sunt folosite de Ghenadie în vederea punerii în discuţie a unor acute probleme sociale şi politice din Moldova.
Prin lucrările hibrid confecţionate parţial din mămăligă, cum ar fi o lopată, un clopot, o menghină, o mască militară şi-un telefon, contextualizează identitatea socială a Moldovei, tranziţia de la trecutul sovietic la prezentul democratic bulversant pentru o bună parte din populaţie. Mămăliga descompusă din RAFT reprezintă simbolic suma tuturor acestor lucrări ale lui Ghenadie.

BIO

Artistul Ghenadie Popescu (n. 1971, Republica Moldova) foloseşte în practica sa artistică elemente simbolice reprezentative pentru români, cum ar fi mămăliga, plasele de rafie, roaba şi jugul. Materialele şi obiectele folosite de acesta au mereu o miză politică şi socială, atingând tematici actuale. Uneori artistul se îmbracă în costume de rafie, considerând că materialul acesta ieftin şi comun „punctează o anume geografie şi perioada de când există statul Republica Moldova“. Lucrările sale au fost expuse în galerii din Chişinău, Moscova, Paris, Viena, Düsseldorf şi Bucureşti.

*Expozițiile pot fi vizionate după vernisaj în timpul programului de vizitare, de marți până sâmbătă între 15:00 și 19:00 sau în afara acestui interval, cu programare. Vizitele includ un tur ghidat gratuit, care începe de la etajul întâi.

 

Comentarii:

Sus
x

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.

Accept Refuz