Manifest pentru dialog - Spectacol "Familii" | Evenimente din Cluj-Napoca

Evenimente din Cluj-Napoca

Loading Evenimente

« Toate Evenimentele

  • This eveniment has passed.

Manifest pentru dialog – Spectacol “Familii”

20 November, 2017, 7:00 pm - 9:00 pm

„Familii”, în regia lui Eugen Jebeleanu, este cel de-al treilea spectacol de teatru ce abordează teme sociale complexe din cadrul turneului național “Manifest pentru dialog“, un proiect susținut de BRD – Groupe Société Générale.

Spectacolul ajunge la Cluj-Napoca, luni, 20 noiembrie, ora 19:00, la Teatrul Maghiar de Stat.

„Familii” este un spectacol de teatru social care dă voce unor povești de viață, aparent banale, ale unor copii, frați, părinți sau soți. Personajele se confruntă cu sentimentul de abandon, fuga de responsabilitate, nevoia confirmărilor, identificarea rigidă cu părinții sau dimpotrivă, refuzul acesteia, patetismul întâlnirilor de familie, însușirea rolului de părinte, inducerea și resimțirea culpabilității.

Prin această piesă de teatru, regizorul caută să pună întrebări spectatorului, să îi trezească spiritul critic și civic, să creeze empatie și să îl facă să reflecteze asupra unor preconcepții sau etichetări de excluziune socială.

Spectacolul suprinde povești de viață diferite care se intersectează și își modifică parcursul: doi frați vitregi nevoiți să conviețuiască împotriva voinței lor, o tânără mamă ce se confruntă cu alcoolismul soțului ei, un frate și o soră ce se reîntâlnesc cu ocazia decesului mamei lor și un cuplu tânăr ce trece prin momente de criză.

Din distribuție fac parte actorii Ioana Cosma, Oana Marin, Vladimir Petre, Ioan Paraschiv, Gabriela Pîrlițeanu, Ștefan Tunsoiu, Iustinian Turcu și Claudiu Urse.

Turneul „Manifest pentru dialog” face parte din strategia BRD – Groupe Société Générale de promovare a vocilor noii generații de creatori din teatru, cultură și nu numai.

Turneul are loc în perioada 5-24 noiembrie 2017 în 10 orașe din țară. Fiecare spectacol va fi urmat de o discuție cu publicul moderată de regizorul Eugen Jebeleanu și un psiholog, în prezența actorilor.

Detalii

Dată:
20 November, 2017
Program:
7:00 pm - 9:00 pm
Eveniment Category:
Eveniment Tags:
Website:
https://www.facebook.com/events/1499624696781531

Locație

Teatrul Maghiar de Stat Cluj
Str. Emil Isac nr. 26-28.
Cluj-Napoca, 400023 Romania
+ Google Map

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.