Evenimente din Cluj-Napoca

Loading Evenimente

« Toate Evenimentele

  • This eveniment has passed.

Menocchio @ Cinema Arta

14 December, 2019, 9:00 pm - 10:40 pm

Drama istorică Menocchio, o coproducție italiano-română despre lupta unui om simplu pentru apărarea propriilor convingeri, ajunge pe marele ecran la Cinema ARTA sâmbătă 14 decembrie, de la ora 21:00.

Filmul va fi proiectat cu subtitrare în limba română.

MENOCCHIO
r: Alberto Fasulo | Italia, România | 2018 | 103′ | AP12

Sinopsis:
Menocchio spune povestea adevărată a unui morar dintr-un mic sat de munte, care, în Italia sfârșitului de secol XVI, se opune Bisericii Catolice și războiului total declanșat de aceasta pentru controlul minților oamenilor. Într-o perioadă în care spovedania e transformată dintr-o metodă de alinare a sufletului într-un tribunal al conștiinței, autodidactul Domenico Scandella, zis Menocchio, propovăduiește egalitatea dintre oameni, punând pe același palier țărani săraci și nobili, clerici, până la Papă. Când e acuzat de erezie, el ignoră sfatul prietenilor și refuză să fugă din fața Inchiziției. Întemnițat și torturat, Menocchio își așteaptă judecata, conștient că riscă să fie ars pe rug pentru convingerile sale.

Trailer

Biletele pot fi achiziționate prin Eventbook sau la cinema cu o oră înainte de începerea evenimentelor.

Detalii

Dată:
14 December, 2019
Program:
9:00 pm - 10:40 pm
Eveniment Category:
Eveniment Tags:
Website:
https://www.facebook.com/events/425542911657494/

Organizator

Cinema ARTA

Locație

Cinema Arta
Cluj-Napoca,ClujRomania+ Google Map

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.