Loading Evenimente

« All Evenimente

  • This eveniment has passed.

Méra World Music 2019

1 August, 2019, 6:00 pm - 5 August, 2019, 5:00 am

Pentru a patra oară, Festivalul de world music al Transilvaniei transformă Țara Călatei în centrul lumii. Ca și în anii precedenți, programul muzical al festivalului evită să se adreseze marilor mase, și invită mai degrabă publicul gourmet la Mera – un sat tradițional din Călata, cu o ofertă muzicală exotică, selectată de pe mai multe continente.

Secretul atmosferei unice a Mera World Music este faptul că festivalul îndrăznește să rămână mic și familial. De asta numărul locurilor este limitat: organizatorii pun la bătaie nu mai mult de 1000 bilete pe zi. Conform estimărilor, abonamentele de festival se vor epuiza înainte de festival.

Programul festivalului începe să fie anunțat cu două luni înainte de eveniment. Astfel, în șura gospodăriei Szarka, vor concerta.
• Trei Parale (RO)
• Torgeir Vassvik (NOR)
• Csík Zenekar (HU)
• Romano Drom (HU)
• Erdőfű Népi Kamarazenekar
• De anul trecut, prin contribuția Fonó Budai Zeneház, biserica reformată din centrul satului a devenit locația pentru concerte mai discrete. Una din cele două evenimente din această locație va fi oferită de Kubinyi Júlia și Szokolay Dongó Balázs.
• Fölszállott a Páva Show (HU/RO/RS)
• Interpreții locali, lăutarii din Călata sunt cei mai importanți interpreți ai festivalului. De fapt, ei reprezintă acea tradiție solidă de muzică populară din zona Călatei care a făcut posibilă organizarea primului festival de șură din Transilvania. Ceardașul, fecioreasca, învârtita rară sau deasă au devenit elemente indispensabile ale seratelor de dans organizate în cadrul festivalului.
• De asemenea, organizatorii reamintesc de jam session-urile intercontinentale, organizate pe lângă șură, care îmbină ritmuri balcanice și sud-americane într-un mod exotic.

Abonamentele de festival se găsesc încă la preț promoțional, la doar 129 ron, pe pagina festivalului.
Persoanele sub 14 ani pot participa la toate evenimentele festivalului contra unui voucher de 10 Ron pe care îl pot consuma în perimetrul festivalului.

TRANSPORT ȘI CAZARE
Satul Mera se află la doar 13 kilometri de Cluj-Napoca, pe teritoriul comunei Baciu. La Mera se poate ajunge cu ușurință cu microbuzele festivalului care vor porni de la Gara Mică (informațiile complete despre transport, în curând, pe pagina de Facebook Mera World Music Festival și pe site), cu autobuzul M34 al CTP, cu trenul, cu mașina sau chiar și cu bicicleta.
Pentru cei care doresc să stea în sat peste noapte, localnicii își deschid porțile și în acest an și oferă atât camere, cât și locuri de campare. Pentru rezervări și informații suplimentare doritorii sunt rugați să scrie un e-mail la [email protected]

Details

Start:
1 August, 2019, 6:00 pm
End:
5 August, 2019, 5:00 am
eveniment Category:
eveniment Tags:
Website:
https://www.facebook.com/events/617383838747050/
Share This