Monrovia, Indiana | Cinemateca TIFF | Evenimente din Cluj-Napoca

Evenimente din Cluj-Napoca

Loading Evenimente

« Toate Evenimentele

  • This eveniment has passed.

Monrovia, Indiana | Cinemateca TIFF

17 October, 2019, 7:30 pm - 10:30 pm

Monrovia, Indiana – fondată în 1834, populație 1.063 de suflete. Comunitatea, în principal agricolă, este explorată de regizorul FREDERICK WISEMAN rezultatul fiind un film ce oferă o privire nuanțată și complexă asupra vieții de zi cu zi într-o mică localitate din mijlocul Americii, atât de departe de tot ce înseamnă rutina zilnică din marele orașe de coastă americane. Filmat după alegerile presidențiale din 2016, documentarul disecă viața într-un mic oraș pentru a înțelege cum valorile de aici influențează peisajul politic al întregii națiuni.

“Frederick Wiseman este cel mai mare poet al Americii. Chiar dacă lucrează cu imagini și nu cu versuri, iar personajele sale vorbesc în proză, fără ca vocea lui să se facă vreodată auzită pe ecran, ar fi înșelător să-i încadrăm opera ca documentar. Poezia pare o clasificare mai corectă” – A.O.Scott, NY Times.
Din 1967, Wiseman a regizat 42 de documentare, printer acestea Titicut Folies, High school, Welfare, Belfast, și un film de ficțiune, Ther Last Letter (2002). A regizat și numeroase piese de teatre în Paris și New York. În 2014 a primit Premiul pentru Întreaga Carieră la Festivalul Internațional de Film de la Veneția, iar, în 2016, i-a fost decernat premiul onorific de către Board of Governors of the American Academy of Motion Picture Arts and Sciences.

Proiecție în parteneriat cu FARAD
Bilete și rezervări: www.cinemavictoria.ro și la casa de bilete Cinema Victoria

Detalii

Dată:
17 October, 2019
Program:
7:30 pm - 10:30 pm
Eveniment Category:
Eveniment Tags:
,
Website:
https://www.facebook.com/events/527172371192229/

Locație

Cinema Victoria
Bulevardul Eroilor 51
Cluj-Napoca, 400129 Romania
+ Google Map

Organizator

Cinemateca TIFF

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.