noaptea muzeelor 2020

Noaptea Muzeelor 2020

Noaptea Muzeelor 2020

Dragi clujeni,
Pregătim ediția Nopții Europene a Muzeelor 2020. Am ținut cont de contextul medical, astfel încât această ediție se va desfășura exclusiv online. Alături de muzeele, centrele culturale și universitățile din orașul nostru, venim în întâmpinarea nevoii acute de cultură cu expoziții inedite, artiști cunoscuți și povești captivante. Toate acestea întregesc actul cultural și, apelând la resorturile tehnologiei, vor fi la un click distanță de dumneavoastră.
Dacă anul trecut Noaptea Muzeelor a reunit peste 50.000 de participanți la Cluj-Napoca, suntem siguri că programul pregătit în detaliu anul acesta va oferi un zâmbet pe buzele tuturor pasionaților de artă și știință, chiar și în contextul pandemic. Urmăriți pagina de Facebook Noaptea Muzeelor Cluj-Napoca. Urmează detalii.
Ediția din acest an, precum cea precedentă, este coordonată la nivel local de Centrul de Cultură Urbană al Primăriei municipiului Cluj-Napoca.
Au confirmat participarea muzeele de la Universitatea Babeş-Bolyai (Muzeul Alexandru Duma, Muzeul de Istorie al Universității Babeș Bolyai, Muzeul de Mineralogie UBB, Muzeul de Paleontologie-Stratigrafie UBB, Cluj-Napoca, Muzeul Holocaustului din Nordul Transilvaniei, Muzeul Memorial David Prodan UBB, Muzeul Zoologic – UBB, Cluj-Napoca, Vivariul UBB Cluj-Napoca), Muzeul de Arta Cluj-Napoca, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Parcul Etnografic National “Romulus Vuia”, Muzeul National de Istorie a Transilvaniei, Muzeul Mitropoliei Clujului, Centrul Cultural German Cluj-Napoca, Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca / UAD, Turnul Croitorilor Centru de Cultură Urbană Cluj, Casino Centrul de Cultura Urbana.

* Noaptea Muzeelor este un eveniment european iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa în anul 2005. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). Noaptea Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc pe 18 mai. România este participantă încă de la prima ediție, iar numărul muzeelor implicate a crescut anual. Rețeaua Națională a Muzeelor din România este partenerul oficial al evenimentului la nivel internațional și coordonează organizarea acestuia în România și promovarea sa.

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This