Noaptea Muzeelor 2022

Noaptea Muzeelor 2022

Muzeele, centrele culturale și galeriile universităților din oraș vor fi deschise până în miez de noapte, sâmbătă, 𝟏𝟒 𝐦𝐚𝐢 𝟐𝟎𝟐𝟐, cu ocazia celebrării 𝐍𝐨𝐩𝐭̦𝐢𝐢 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐧𝐞 𝐚 𝐌𝐮𝐳𝐞𝐞𝐥𝐨𝐫.
La ediția din acest an, instituțiile culturale s-au pregătit cu expoziții și evenimente speciale, organizate în nu mai puțin de 21 de locații din Cluj-Napoca.
Clujenii vor avea parte de un program inedit, divers, din care fac parte expoziții de artă sacră și carte veche românească, pictură clasică și de artă contemporană, sculptură, fotografie de microfosile, minerale din marile regiuni miniere ale țării, animale vii (amfibieni, reptile) și animale sălbatice împăiate, exponate naturale din mediile acvatice, materiale textile din colecții etnografice, machete din lemn ale căsuțelor din Bucovina istorică, arhitectură în miniatură și multe altele. De asemenea, vizitatorii vor putea descoperi cu ajutorul celor mai noi tehnologii, monumente etnografice reprezentative pentru patrimoniul cultural național, ansambluri și artefacte dacice, ghiduri VR, dar și invenții de ultimă generație, precum mașini solare și de Formula 1, drone sau roboți. Noaptea Muzeelor la Cluj-Napoca va fi animată și de evenimente speciale, cum ar fi recitaluri instrumental-vocale, momente artistice, scenete de reconstituire istorică, filme documentare și conferințe.
𝐼𝑎𝑡𝑎̆ 𝑙𝑜𝑐𝑎𝑡̦𝑖𝑖𝑙𝑒 𝑐𝑒 𝑣𝑜𝑟 𝑝𝑢𝑡𝑒𝑎 𝑓𝑖 𝑣𝑖𝑧𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒 𝑙𝑎 𝐶𝑙𝑢𝑗-𝑁𝑎𝑝𝑜𝑐𝑎, 𝑑𝑒 𝑁𝑜𝑎𝑝𝑡𝑒𝑎 𝐸𝑢𝑟𝑜𝑝𝑒𝑎𝑛𝑎̆ 𝑎 𝑀𝑢𝑧𝑒𝑒𝑙𝑜𝑟:
Muzeul de Arta Cluj-Napoca, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Muzeul Mitropoliei Clujului, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Casino Centrul de Cultura Urbană, Turnul Croitorilor Centru de Cultură Urbană Cluj, Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca / UAD, Institut français de Cluj, Centrul de Interes, Muzeele de la Universitatea Babeş-Bolyai: Muzeul Zoologic – UBB, Cluj-Napoca, Vivariul UBB Cluj-Napoca, UBB – Sala Liviu Vlad, Muzeul Virtual și Documentar al Holocaustului din Nordul Transilvaniei (Universitatea Babeș-Bolyai), Muzeul de Paleontologie-Stratigrafie UBB, Cluj-Napoca, Muzeul de Mineralogie UBB, Muzeul de Istorie al Universității Babeș Bolyai, Muzeul Memorial David Prodan UBB, Muzeul Alexandru Duma și Muzeele de la USAMV Cluj-Napoca: Complexul Acvaristic USAMV Cluj-Napoca și Muzeul de anatomie animală comparată și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj.
* Rețeaua Națională a Muzeelor din România este partenerul oficial al evenimentului la nivel internațional și coordonează organizarea acestuia în România și promovarea sa.
*Evenimentul Noaptea Muzeelor este coordonat la nivel local de Centrul de Cultură Urbană al Primăriei municipiului Cluj-Napoca.

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This