Nuit de la lecture: benzi desenate și povești fermecate

Nuit de la lecture: benzi desenate și povești fermecate

O noapte a lecturii la mediateca Institut Français de Cluj
Vineri, 17 ianuarie 2020, orele 16.45 – 19.30🌛

INTRARE LIBERĂ prin înscriere la [email protected]

În Franța, anul 2020 este dedicat benzilor desenate, ceea ce se va reflecta și în programul de evenimente al mediatecii noastre, care deține cel mai important fond de bandă desenată din Transilvania. Demarăm, așadar, anul cu #NoapteaLecturii dedicată celei de-a noua arte, care va cuprinde un atelier în pijama pentru cei mici, precum și o întâlnire cu artista de benzi desenate Maria Surducan și ultima sa creație „Cele 12 prințese dansatoare”.

Program:
ora 16.45
📖Povești în pijama „Lupul cel mare și lupul cel mic”🐺
Poveste de seară înainte de a ne spune noapte bună! – atelier pentru copii de 3 – 6 ani

ora 18.00
📖Povești de dans « Le bal des 12 princesses » || „Cele douăsprezece prințese dansatoare”👸
Ați citit-o? Veniți să povestim despre această carte! Nu cunoașteți încă misterul prințeselor? Veniți să îl descoperiți!
Lectură bilingvă și explicații despre crearea acestei benzi desenate de la autoarea sa, Maria Surducan.

Maria Surducan e o cunoscută ilustratoare și creatoare de benzi desenate, cu publicații numeroase în România, dar și în Franța. Cea mai recentă creație a sa spune povestea a douăsprezece fiice de împărat care strică noapte de noapte douăsprezece perechi de conduri de aur. Disperat, tatăl lor făgăduiește că-i va da o prințesă de soție celui care va lămuri misterul. Și astfel, zece prinți stau de strajă zece nopți la rând și dispar fără urmă. În dimineața celei de-a unsprezecea zile, un tânăr cu capul în nori bate la poarta castelului… 🧚‍♀️
***********
NOAPTEA LECTURII este o manifestare internațională inițiată de Ministerul Culturii din Franța în 2017. De la crearea sa, evenimentul a luat amploare cu fiecare ediție, lectura fiind sărbătorită sub toate formele, în cele patru colțuri ale lumii, în spații de lectură mai mult sau mai puțin convenționale.

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE