fbpx
Nuntă în Oaș sau ceva ce nu s-a mai pomenit (spectacol lectură)

Nuntă în Oaș sau ceva ce nu s-a mai pomenit (spectacol lectură)

Nuntă în Oaș sau ceva ce nu s-a mai pomenit (spectacol lectură)

O tânără mireasă introvertită din Oaș se confruntă în ziua nunții cu întrebarea: “Oare chiar vreau să mă mărit?”.
Membrii familiei extinse îi confirmă, pe rând, temerile legate de căsătorie, însă îi accentuează, cu argumentele lor, și mai mult dilema, confirmându-i și temerile legate de anularea nunții.

𝘕𝘶𝘯𝘵𝘢 𝘪̂𝘯 𝘖𝘢𝘴̦ 𝘴𝘢𝘶 𝘤𝘦𝘷𝘢 𝘤𝘦 𝘯𝘶 𝘴-𝘢 𝘮𝘢𝘪 𝘱𝘰𝘮𝘦𝘯𝘪𝘵 este o comedie previzibilă despre migranții din zona Oașului, despre însemnătatea rolului de soție și mamă, despre hibele comunicării intergeneraționale. Se râde dar, atenție: se poate și să se plângă.

𝗡𝘂𝗻𝘁𝗮̆ 𝗶̂𝗻 𝗢𝗮𝘀̦ 𝘀𝗮𝘂 𝗰𝗲𝘃𝗮 𝗰𝗲 𝗻𝘂 𝘀-𝗮 𝗺𝗮𝗶 𝗽𝗼𝗺𝗲𝗻𝗶𝘁
de Anca Munteanu, regia Petro Ionescu

Cu: Andrada Balea, Oana Mardare, Oana Nemeș, Theodora Pintilie, Paul Popa, Paul Tonca
Anca Munteanu este actriță și dramaturgă. Născută în Bacău, a absolvit Actorie și Scriere Dramatică la UNATC București. Co-fondatoare a centrului educațional non-formal Flori, fete și băieți din București. Crede în teatru ca unealtă de a aduce comunități împreună, de a da o voce celor care nu au, de a reprezenta pe cei prea puțin reprezentați.

Accesul este liber, pe bază de rezervare la adresa de e-mail [email protected]

Ajuns deja la cea de-a VII-a ediție, Drama 5 este un proiect Reactor de creație și experiment care susține dezvoltarea dramaturgiei românești, printr-un program anual de rezidențe de scriere dramatică oferită unui număr de cinci autori. Programul se desfășoară sunt mentoratul Alinei Nelega, scriitoare și cadru universitar.

În luna septembrie sunteți invitați să descoperiți voci dramaturgice noi și puternice în spectacole-lectură bazate pe textele dezvoltate de rezidenții Drama 5 2022: Alex Mircioi, Anca Munteanu, Ioana Sileanu și Teona Farmatu. În octombrie va avea loc premiera spectacolului scris de rezidenta Ioana Toloargă.
Un proiect co-finanțat de Ministerul Culturii, Primăria Cluj-Napoca și Consiliul Județean Cluj.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This