OAZE DE LINIȘTE

OAZE DE LINIȘTE

OAZE DE LINIȘTE

instalație artistică participativă

co-producție Create.Act.Enjoy și Teatrul Național Cluj-Napoca

Folosim tehnologia și știința într-un context artistic, pentru a te încuraja să faci o călătorie spre starea de bine și de relaxare profundă!

𝐏𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐢𝐩𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐠𝐫𝐚𝐭𝐮𝐢𝐭𝐚̆, 𝐢̂𝐧𝐬𝐚̆ 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐥𝐢𝐦𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞, 𝐩𝐞 𝐛𝐚𝐳𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐫𝐞𝐳𝐞𝐫𝐯𝐚𝐫𝐞. Instalația este concepută pentru a acomoda 2 persoane în același interval de timp (20 minute), fiecare persoană având nevoie de rezervarea propriului loc.

Recomandare de vârstă: 14 ani +
Instalația va putea fi vizitată în perioada 27 octombrie – 13 noiembrie 2022:
27-28 octombrie (joi-vineri), între orele: 16:00 – 20:00
29 octombrie (sâmbătă), între orele: 13:00 – 20:00
4 noiembrie (vineri), între orele 16:00 – 20:00
5-6 noiembrie (sâmbătă-duminică), între orele 13:00 – 20:00
11 noiembrie (vineri), între orele 16:00 – 20:00
12-13 noiembrie(sâmbătă-duminică), între orele 13:00 – 20:00

concept și regie: Andreea Iacob, Diana Buluga
scenografie: Gábor Zsófia
muzică: József Iszlai
creație VR: Loop Virtual Reality Solutions
video mapping: Virgil Puiac
design afiș: Cristian Luchian
consultanți: Gabriela Pop, Samuel Bud, Alina Biro
cercetător: Marina Dascăl

𝐎𝐀𝐙𝐄 𝐃𝐄 𝐋𝐈𝐍𝐈𝐒̦𝐓𝐄 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐨 𝐢𝐧𝐬𝐭𝐚𝐥𝐚𝐭̦𝐢𝐞 𝐚𝐫𝐭𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜𝐚̆ 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐢𝐩𝐚𝐭𝐢𝐯𝐚̆ 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐩𝐮𝐧𝐞 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐳𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐫𝐞𝐥𝐚𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐜𝐮 𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐚 și, în cele din urmă, cu noi înșine. Instalația este compusă dintr-o călătorie prin intermediul realității virtuale, de la o viziune macro la una micro asupra universului apropiat în care ne aflăm, precum și o experiență de video mapping, prin intermediul căreia participanții relaționează cu imaginile și sunetele digitale ale unor reprezentante ale naturii.

𝐀𝐭𝐦𝐨𝐬𝐟𝐞𝐫𝐚 𝐢𝐧𝐬𝐭𝐚𝐥𝐚𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐢̂𝐬̦𝐢 𝐝𝐨𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐞 𝐬𝐚̆ 𝐨𝐟𝐞𝐫𝐞 𝐜𝐚𝐝𝐫𝐮𝐥 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚𝐜𝐜𝐞𝐬𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐮𝐧𝐞𝐢 𝐬𝐭𝐚̆𝐫𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐟𝐮𝐧𝐝𝐞 𝐝𝐞 𝐫𝐞𝐥𝐚𝐱𝐚𝐫𝐞, care să participe la generarea unei stări de bine, de claritate și de siguranță, efecte asemănătoare accesării stării Theta a creierului.

Instalația artistică participativă Oaze de Liniște este realizată cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național (AFCN).
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This