Loading Evenimente

« All Evenimente

  • This eveniment has passed.
Livestream Watch Now

Online: Visul . Recital de lieduri norvegiene

5 November, 2020, 8:00 pm

Distribuție:
Sorin Lupu – tenor
Adelina Sabău – la pian

Descriere:
Desprins din peisajul glacial și strălucitor al Norvegiei, recitalul oferit de tenorul Sorin Lupu, acompaniat la pian de Adelina Sabău, ne aduce surpriza descoperirii a doi compozitori nordici remarcabili: Edvard Grieg și Christian Sinding.
Reprezentant emblematic al romantismului, inspirat de creațiilor lui Mozart, Weber și Chopin, Edvard Grieg (1843 – 1907) este apreciatul autor al numeroaselor piese pentru pian și orchestră, caracterizate de o originalitate și căldură apreciate de însuși Ceaikovski. Celebritatea lui Grieg a fost atrasă în special de opusul „Peer Gynt”, născut din colaborarea sa cu dramaturgul H. Ibsen, creație ce a făcut înconjurul lumii și continuă să fie un titlu de referință în marile teatre ale lumii.
La rândul său, Christian Sinding (1856 – 1941), considerat demnul succesor al lui Grieg, este caracterizat de un stil distinctiv, melodios, de inspirație romantică și influența predecesorilor săi Schumann, Liszt și Strauss, pe care îi admira profund. Deși nu a fost un inovator, armonia creației sale i-a atras poziția celui mai celebru compozitor norvegian.
Alăturarea creației celor doi maeștri norvegieni este, astfel, un dublu motiv de bucurie și încântare lirică, ce ne va încânta online vineri, 6 noiembrie 2020. Audiție plăcută!
Această transmisie online este oferită gratuit, fiind disponibilă pe o durată nelimitată!

Details

Date:
5 November, 2020
Time:
8:00 pm
eveniment Category:
eveniment Tags:
Website:
https://www.facebook.com/events/369394800964162/

Locație

Online
Cluj-Napoca, Romania
Share This