Loading Evenimente

« All Evenimente

  • This eveniment has passed.

Open Call: Ahead of the future. Ateliere de scenografie digitală

3 October, 2020, 3:30 pm - 10 October, 2020, 11:59 pm

𝗢𝗽𝗲𝗻 𝗖𝗮𝗹𝗹: 𝗔𝗵𝗲𝗮𝗱 𝗼𝗳 𝘁𝗵𝗲 𝗳𝘂𝘁𝘂𝗿𝗲. 𝗔𝘁𝗲𝗹𝗶𝗲𝗿𝗲 𝗱𝗲 𝘀𝗰𝗲𝗻𝗼𝗴𝗿𝗮𝗳𝗶𝗲 𝗱𝗶𝗴𝗶𝘁𝗮𝗹𝗮̆
Seria atelierelor de scenografie digitală Ahead of the future este adresată tinerilor profesioniști care activează ca scenografi, designeri, graficieni regizori, coregrafi, dansatori/performeri, dar și muzicienilor și producătorilor interesați de artele performative.
𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦 𝐚𝐭𝐞𝐥𝐢𝐞𝐫𝐞
🔸16-18 octombrie, coordonator Iuliana Gherghescu, scenograf și cercetător în cadrul Laboratorului de design decor virtual și realitate augmentată al CINETic
🔸23-25 octombrie, coordonator Adrian Damian, scenograf și cercetător în cadrul Laboratorului de design decor virtual și realitate augmentată al CINETic
🔸6-8 noiembrie, coordonator Dan Basu, artist vizual și VJ român, absolvent al Facultății de Arte Vizuale și Design din Iași, secția Foto-Video
Atelierele sunt deschise oricui dorește să descopere ce înseamnă scenografia și crearea de conținut digital specific scenografiei și reprezintă o șansă de a experimenta și de a explora un domeniu nou cât și dezvoltarea creativității și a propriilor idei și descoperirea unor noi tehnici de lucru.
Cunoștințele anterioare de scenografie nu sunt obligatorii, participanții urmând să dobândească pe parcursul celor trei ateliere varii cunoștințe din acest domeniu.
Deși vor avea abordări diferite, pornind de la conceptual și ajungând la practic, cele trei ateliere au fost concepute într-un mod unitar, fiind menite să funcționeze ca un program intensiv în trei părți, astfel nu se poate aplica la doar unul dintre ateliere.
👉Selecția participanților se va face pe baza unui formular de înscriere care poate fi completat până în data de 10 octombrie, ora 23:59.
👉𝐈̂𝐧𝐬𝐜𝐫𝐢𝐞-𝐭𝐞 𝐚𝐢𝐜𝐢.
Selecția participanților va fi făcută de un juriu format din coordonatorii atelierelor, iar rezultatele acesteia vor fi anunțate pe 13 octombrie 2020.
Atelierele vor avea loc în Cluj-Napoca, la ZIZ- Art and social area, Strada Paris, nr. 5.
Participarea este gratuită.
Mai multe informații găsiți pe website-ul nostru.
Mult succes!
_____________
Atelierele fac parte din programul multianual Living the future – modalități de susținere a creației artistice într-un timp imposibil.
Parteneri: Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative – CINETic, Facultatea de Teatru şi Film / UBB Cluj, Universitatea de Arta si Design, Tranzit House
Program cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Proiect organizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca.

Details

Start:
3 October, 2020, 3:30 pm
End:
10 October, 2020, 11:59 pm
eveniment Category:
eveniment Tags:
,
Website:
https://www.facebook.com/events/2411453439162939

Locație

ZIZ – Art and Social Area
str. Paris nr. 5-7
Cluj-Napoca, Romania

Organizator

Fabrica de Pensule
Share This