Phoenix - Sinteza Rapsodia | Evenimente din Cluj-Napoca

Evenimente din Cluj-Napoca

Loading Evenimente

« Toate Evenimentele

  • This eveniment has passed.

Phoenix – Sinteza Rapsodia

13 February, 2018, 7:00 pm - 9:00 pm

Turneul Phoenix „Sinteza – Rapsodia” ajunge la Cluj Napoca în 13 februarie

După anul 2017, în care mitul a aniversat 55 de ani de la momentul expozițiunii, Phoenix se întoarce în fața publicului cu un proiect inedit: o sinteză între ciclul Anotimpurilor prezente pe albumul „Cei ce ne-au dat nume” și Rapsodia 1, emblematică pentru George Enescu.

Muzica lui George Enescu nu se reduce la o cercetare ornamentală şi estetică, ci ea rămâne revelaţia unei realităţi ascunse. Ca si pasărea Phoenix, este el însuşi o stare muzicală, o muzică vie şi generos comunicativă, cu un zbor echivalent cu opera, un mit dăruit tuturor.
Ca în orice proiect inițiat, starea de a fi a păsării Phoenix este și aici cea de dăruire, şi într-o continuă luptă cu diferitele cortine ale fiinţei, ea regândește mereu construcţia actului artistic. Astfel, își propune răspunsul printr-o sinteză între celebrele „Anotimpuri”, din timpul celor care „ne-au dat nume” (muzică arhaică, cu trimiteri profunde, dar trăită prin forța instrumentelor moderne) și sensibilitatea clasică a marelui compozitor Enescu.

Proiect de înaltă ținută culturală însă fără pretenții exclusiviste, „Sinteza” își propune a fi un concert caracterizat prin accesibilitate, cu toată-i mirifica metaforie, prin viziune și profesionalism, un concert în care acordurile rock și ethno-rock care au transformat formația Phoenix în unicat vor purta permanentul mesaj – unul de chemare spre rădăcini culturale astăzi lipsite de atenție.

Concertul va avea loc la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca în data de 13 februarie, la ora 19:00. Biletele sunt disponibile aici, în oficiile Poștei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro și în magazinele Germanos. De asemenea, biletele sunt disponibile și aici și la agenția de bilete a Casei de Cultură a Studenților. Fiecare bilet achiziționat este însoțit de un CD Phoenix, cadou.

Ulterior acestui eveniment, Sala Radio din Cluj-Napoca va fi gazda unei expoziții foto inedite în cadrul căreia vor putea fi vizionate în premieră zeci de fotografii nepublicate ale momentelor cheie din istoria formației Phoenix, extrase din arhiva personală a liderului Nicu Covaci. Expoziția va putea fi vizionată începând cu 14 februarie și va cuprinde și câteva dintre tablourile realizate de Nicu Covaci, în copie.
Deschiderea oficială a expoziției va avea loc în 14 februarie la ora 18:00 la Sala Radio și va fi urmată de un concert Phoenix Unplugged, în aceeași locație.

Detalii

Dată:
13 February, 2018
Program:
7:00 pm - 9:00 pm
Eveniment Category:
Tag:
,
RSVP
https://www.facebook.com/events/390866304699763

Locație

Cluj-Napoca

Cluj-Napoca, Cluj 400383 Romania
+ Google Map

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.