Loading Evenimente

« All Evenimente

  • This eveniment has passed.

Pilot Café #1 | FDP10

9 October, 2019, 6:00 pm

|Recurring eveniment (See all)

One event on 10 October, 2019 at 6:00 pm

☕ Vă invităm la prima întâlnire dintr-o serie de discuții informale formalizate cu artiști de pe Scena Mare, la o cafea. ☕

Invitatul primei întâlniri este artistul vienez de origine română Ovidiu Anton.

Pilot Café reprezintă, asemenea Cafenelei Guerbois din Parisul secolului 19 – locul de întâlnire al boemilor lui Manet, un loc de întâlnire, un loc de legătură.

Pilot Café simulează același tip de întâlnire informală (formalizat-informală în acest caz) la o cafea a unor artiști de pe scena mare cu public interesat, studenți sau artiști emergenți, colegi.

Pilot Café nu este un manifest ci o manifestare: a năzuinței pure și nemijlocite a unei comunități de a transforma atelierul și/sau sala de expoziție într-o cafenea. Pilot Café este cafeneaua de la capătul practicilor artistice, de la capătul globului de cristal.

Pilot Café rămâne în picioare dincolo de Apocalipsă. Pilot Café refuză să cadă chiar și atunci când totul este căzut sau decăzut. Pilot Café este ultima redută, ultimul loc, ultimul spațiu, ultimele ore.

Dincolo de Pilot Café nu mai există nimic, nu mai este nici artă, totul este sfârșit. La Pilot Café sunt invitați toți dar vin doar cei care ajung. La Pilot Café începe revoluția estetică, renașterea. Guerbois Café a fost începutul, Pilot Café este reînceputul.

Viens au café! ☕

Intrarea liberă.

—————–

Despre artist:
Născut în Timişoara, Ovidiu Anton (1982) locuieşte şi lucrează în Viena, Austria. Lucrările lui au fost prezentate la nivel internaţional în expoziţii majore organizate de muzee şi galerii, printre care se numără şi Koenig 2, Viena (2017), Kunsthalle Bern (2016), GrazMuseum (2015), OFF-Biennale Budapest (2015), MAK din Viena (2015) şi Tobacco 001 Cultural Centre din Ljubljana (2014)

—————–
În data de 10 octombrie evenimentul va fi reluat și va fi dedicat exclusiv studenților de la Universitatea de Arta si Design Cluj-Napoca.

Details

Date:
9 October, 2019
Time:
6:00 pm
eveniment Category:
eveniment Tags:
Website:
https://www.facebook.com/events/519574281943899/

Locație

Fabrica de Pensule
Henri Barbusse 59-61
Cluj-Napoca, 400616 Romania
+ Google Map

Organizator

Fabrica de Pensule

Evenimente viitoare

Share This