Loading Evenimente

« All Evenimente

  • This eveniment has passed.
Livestream Watch Now

POOL (no water): Performance.Theatre.Film

10 June, 2020, 12:00 pm - 10 July, 2020, 12:00 pm

Suntem bucuroși să anunțăm cea mai nouă premieră a stagiunii: 𝐏𝐎𝐎𝐋 (𝐧𝐨 𝐰𝐚𝐭𝐞𝐫) 𝐝𝐞 𝐌𝐚𝐫𝐤 𝐑𝐚𝐯𝐞𝐧𝐡𝐢𝐥𝐥 – unul din cei mai neconvenționali dramaturgi englezi contemporani!
—————————————————————
O echipă bilingvă, formată din artiștii Radu Nica, Andu Dumitrescu și Vlaicu Golcea, alături de 5 dintre actorii Teatrului Maghiar de Stat din Cluj: Ándrás Buzási, Andrea Kali, Csaba Marosán, Kinga Ötvös, Csilla Varga au reușit să creeze 𝐏𝐑𝐈𝐌𝐔𝐋 performance teatral cinematografic 𝐎𝐍𝐋𝐈𝐍𝐄 din România!
—————————————————————
𝐁𝐈𝐋𝐄𝐓𝐄𝐋𝐄 pentru spectacolul online 𝐏𝐎𝐎𝐋 (𝐧𝐨 𝐰𝐚𝐭𝐞𝐫) pot fi achiziționate de pe site-ul Eventim. Spectacolul va putea fi vizionat pe platforma Eventim, în perioada 10 iunie – 10 iulie.

După achiziționarea biletului, veți primi două e-mail-uri de la Eventim: primul e-mail va conține biletul și codul de acces, iar în al doilea, pe care îl veți primi înainte de premieră, va fi trecut linkul unde veți putea viziona spectacolul introducând codul de acces.
—————————————————————-
Alegeți o zi din intervalul 𝟏𝟎 𝐈𝐔𝐍𝐈𝐄 – 𝟏𝟎 𝐈𝐔𝐋𝐈𝐄 și fiți parte dintr-o experiență unică!
Proiect în limba maghiară cu subtitrare în limba română și engleză.

❗ Nerecomandat minorilor sub 16 ani ❗
—————————————————————
„Plecând de la un „text pentru performeri” de Mark Ravenhill, cei implicaţi în producţia şi punerea în imagine a acestui eveniment au făcut nefăcutul: trama narativă devine pretext pentru un savant joc de imagini video (impecabil – vizual vorbind, poetic şi puternic în egală măsură), un sofisticat exerciţiu actoricesc (credibil, autentic, asumat în postúri şi contextualizări surprinzătoare), secondat de o lume sonoră bizară şi minunată (sofisticată şi surprinzătoare, la rândul ei).”
[Horea Avram, istoric de artă]
—————————————————————
𝐒𝐈𝐍𝐎𝐏𝐒𝐈𝐒
Vechea gașcă s-a reunit în sfârșit după mulți ani. La academia de artă erau cu toții de nedespărțit. Între timp doi au murit, iar una dintre ei a dat lovitura – lucrările ei sunt râvnite de marii colecționari ai lumii. Ea îi invită pe ceilalți membrii ai grupului (care nu au depășit nivelul expozițiilor improvizate) la vila ei de lux. Chiar în seara reîntâlnirii, gazda suferă un accident teribil. Timp de câteva săptămâni stă în comă la spital, înconjurată de prietenii care încep treptat să-i fotografieze corpul deformat. Documentarea suferinței le poate aduce în sfârșit succesul mult râvnit. Dar “obiectul artistic” se trezește din inconștiență și reclamă dreptul asupra fotografiilor. Din nou apare perspectiva ratării pentru cei lipsiți până acum de succes, așa că ticluiesc un plan de răzbunare.

Textul e o satiră cinică la adresa lumii artistice și a mediocrității ei (morale). E însă și o piesă despre societatea de azi, în care până și dreptul asupra imaginii propriului corp este negociabil. Ravenhill supune supraestetizarea lumii reale și înscenarea vieții private unui tir acid, căci însuși corpul uman, ca depozit identitar fundamental, a devenit un produs supus regulilor pieței.

Asistent de proiect: Melinda Kántor
Traducerea textului în limba română: Dragoș Alexandru Mușoiu

Drepturile de autor au fost furnizate de către Judy Daish Associates Ltd. (UK) și Hofra Kft.

Details

Start:
10 June, 2020, 12:00 pm
End:
10 July, 2020, 12:00 pm
Website:
https://www.facebook.com/events/301152187554543/

Locație

Online
Cluj-Napoca, Romania
Share This