Premieră: Bastien și Bastienne | W.A. Mozart

Premieră: Bastien și Bastienne | W.A. Mozart

Bastien și Bastienne – PREMIERĂ
Wolfgang Amadeus Mozart
Operă comică pentru copii
DISTRIBUȚIE:
Dirijor: Flaviu Mogoșan
Regizor: Alina Simona Nistor
Scenografie: Anca Pintilie
Bastien: Eusebiu Huțan (invitat)
Bastienne: Lucia Bulucz
Colas: Corneliu Huțanu
Pregătirea muzicală: Lelia Serafinceanu

Orchestra Operei Naționale Române din Cluj-Napoca
Regie scena culise: Dan Lupea
DESCRIERE:
Spectacol prezentat în cadrul proiectului TÂRGUL SATULUI, organizat de Asociația pentru Inovare Artistică. Pentru mai multe detalii despre eveniment accesați link-ul de aici.
Spectacol interpretat în limba română

Șarmantă, savuroasă și fermecătoare, „Bastien și Bastienne” este una dintre operele care îți rămân aproape de suflet și amintire, cucerind prin melodicitatea și fantezia sa acaparantă. Scrisă de prodigiosul W. A. Mozart la vârsta de doar doisprezece ani, opera și-a făcut prima apariție pe scenă în anul 1768, fiind o intersecție neașteptată dar atât de inspirată a stilurilor baroc și clasic. Subiectul operei este, defapt, inspirat de o parodie la adresa genului pastoral și a comediei „Le devin du village” (trad. Ghicitorul satului) de Jean Jacques Rousseau, libretul aparținându-i lui F. W. Weiskern.
Povestea reunește destinele a trei personaje, într-un tărâm de basm unde Bastienne, o păstoriță inocentă și profund îndrăgostită, se teme că el, dragul său Bastien, nu o mai iubește. Tânărului flăcău îi lipsește, însă, curajul, iar ei îndrăzneala – neajunsuri și orgolii copilărești pe care bunul vrăjitor Colas le rezolvă într-o clipită, prin umor și câteva intrigi haios aranjate în peisajul pastoral.
Diggi, daggi, shurry, murry, horum, harum! și magia s-a produs. Iubiții sunt mai îndrăgostiți ca oricând, iar finalul romantic îi găsește fericiți pentru totdeauna. Iar cadrul pitoresc al Parcului Etnografic va întregi minunat atmosfera și emoția poveștii muzicale.
Ritmul antrenant, subiectul jucăuș și partiturile ce poartă semnătura unui compozitor mult îndrăgit, vor face deliciul spectatorilor de toate vârstele. Vom pătrunde împreună în celebrul basm muzical care ne va vrăji în deschiderea Stagiunii 2020/2021!
*Asemeni tuturor spectacolelor din această perioadă excepțională, programul acestui eveniment este unul redus la o oră, interval ce permite respectarea tuturor normelor și măsurilor de siguranță ale participanților.
*Pentru mai multe detalii puteți accesa regulamentul oficial aici.

Spectacol pentru copii. Vârsta recomandată: 7+
Pentru acest eveniment biletele au preț unic în valoare de 40 RON.
Conform legii, pentru elevi și studenți aplicăm o reducere de 75% iar pentru pensionari aplicăm o reducere de 50%. Aceste reduceri sunt valabile doar la achiziția biletului de la Agenția de Bilete cu prezentarea documentelor justificative.

Dragi spectatori,
Toate inițiativele Operei Naționale Române din Cluj-Napoca se vor încadra sub incidența legii, respectând și asigurând măsurile și regulile prevăzute pentru evenimentele culturale organizate atât în aer liber cât și în interior, pentru prevenirea răspândirii COVID-19:
Atât organizatorii, cât și participanții vor purta în mod obligatoriu măștii care le vor acoperi atât gura, cât și nasul, pentru o protecție eficace;
Accesul spectatorilor se va face prin zone special amenajate și semnalizate, asemeni ieșirii acestora, îndeplinind distanțarea fizică și siguranța publicului;
Biletele achiziționate se pot returna cu maxim 48 de ore înainte de eveniment;
Agenția de bilete va fi deschisă de Luni până Vineri între 14:00-17:00, iar în zilele cu spectacol programat, biletele vor putea fi achiziționate cu maxim 45 de minute de la începerea reprezentației (Ora 18:15 respectiv ora 10:15 pentru spectacolele de tip „matineu”);
Fiecare reprezentanție va avea o durată maximă de o oră, fără pauză;

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE