[Premieră] R.M.N. + Q&A CU CRISTIAN MUNGIU

[Premieră] R.M.N. + Q&A CU CRISTIAN MUNGIU

𝐒𝐚̂𝐦𝐛𝐚̆𝐭𝐚̆, 𝟒 𝐢𝐮𝐧𝐢𝐞, invitat special la Cinema ARTA, regizorul 𝐂𝐫𝐢𝐬𝐭𝐢𝐚𝐧 𝐌𝐮𝐧𝐠𝐢𝐮 va prezenta cel mai recent film al său 𝐑.𝐌.𝐍, film selecționat în competiția oficială a Festivalului de Film de la Cannes 2022.
👉𝐏𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐚 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥𝐚̆ 𝐬𝐞 𝐯𝐚 𝐝𝐞𝐬𝐟𝐚̆𝐬̦𝐮𝐫𝐚 𝐢̂𝐧 𝐩𝐫𝐞𝐳𝐞𝐧𝐭̦𝐚 𝐞𝐜𝐡𝐢𝐩𝐞𝐢 𝐬̦𝐢 𝐯𝐚 𝐟𝐢 𝐮𝐫𝐦𝐚𝐭𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐮𝐧 𝐐&𝐀 𝐜𝐮 𝐫𝐞𝐠𝐢𝐳𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐂𝐫𝐢𝐬𝐭𝐢𝐚𝐧 𝐌𝐮𝐧𝐠𝐢𝐮.
Avându-i în rolurile principale pe Marin Grigore, Judith State, Macrina Bârlădeanu și Orsolya Moldovan, R.M.N. spune o poveste despre resorturile profunde ale comportamentului uman în fața realităților care îl surprind, despre relația cu celălalt și despre felul în care ne raportăm astăzi la un viitor neliniștitor.
🎬𝐒𝐢𝐧𝐨𝐩𝐬𝐢𝐬:
În preajma Crăciunului, Matthias se întoarce de la muncă din Germania în satul său natal transilvan preocupat de copilul care crește fără el (Rudi), de tatăl lui rămas singur (Otto) și de iubita lui din tinerețe pe care arde să o revadă (Csilla). Își dorește să se implice mai mult în educația băiatului rămas prea îndelung doar în grija mamei (Ana) și să-l dezbare de spaimele nedeslușite care l-au cuprins. Când la fabrica de care se îngrijește Csilla sunt angajați muncitori străini, pacea celor din comună se tulbură, spaimele îi cuprind deopotrivă și pe adulți, iar frustrările, conflictele și pulsiunile irump la suprafață prin pojghița subțire de aparentă înțelegere și calm.
𝐓𝐫𝐚𝐢𝐥𝐞𝐫 𝐨𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚𝐥: www.youtube.com/watch?v=Q9bjpg20EmA
🏆𝐈̂𝐧 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐞𝐭𝐢𝐭̦𝐢𝐞, 𝐂𝐚𝐧𝐧𝐞𝐬 𝟐𝟎𝟐𝟐
Competiția pentru Palme d’Or cuprinde doar 21 de filme, alese din cele peste 3000 de filme înscrise.
Este a 6-a prezență a regizorului Cristian Mungiu la Cannes și a 5-a în selecția oficială.
În 2007, la prima prezență în selecția oficială Cannes, filmul său 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile a fost recompensat cu 🏆Palme d’Or pentru Cel mai bun film din competiție, în 2012, După Dealuri a primit 🏆 Premiul pentru Cel mai bun scenariu și pentru Cea mai bună interpretare feminină, iar în 2016 🏆Bacalaureat a fost recompensat pentru Cea mai bună regie.

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This