fbpx
Progressive.Strings.Vienna

Progressive.Strings.Vienna : BARTOLOMEY BITTMANN la Jazz Fan Rising CLUJ

Progressive.Strings.Vienna : BARTOLOMEY BITTMANN la Jazz Fan Rising CLUJ

… 𝘴𝘶𝘱𝘦𝘳𝘣 𝘤𝘰𝘮𝘱𝘶𝘴 𝘴̦𝘪 𝘦𝘹𝘤𝘦𝘭𝘦𝘯𝘵 𝘪𝘯𝘵𝘦𝘳𝘱𝘳𝘦𝘵𝘢𝘵 ! (𝘕𝘪𝘤𝘰𝘭𝘢𝘶𝘴 𝘏𝘢𝘳𝘯𝘰𝘯𝘤𝘰𝘶𝘳𝘵)
𝘈𝘥𝘰𝘳 𝘪𝘯𝘴𝘱𝘪𝘳𝘢𝘵̦𝘪𝘢 𝘴̦𝘪 𝘦𝘯𝘦𝘳𝘨𝘪𝘢 𝘭𝘰𝘳 𝘤𝘳𝘦𝘢𝘵𝘪𝘷𝘢̆ ! (𝘔𝘪𝘤𝘩𝘦𝘭 𝘗𝘰𝘳𝘵𝘢𝘭)
𝘉𝘶𝘤𝘶𝘳𝘪𝘦 𝘯𝘦𝘴𝘵𝘢̆𝘷𝘪𝘭𝘪𝘵𝘢̆ 𝘴̦𝘪 𝘳𝘪𝘵𝘮 𝘳𝘢𝘥𝘪𝘤𝘢𝘭 (𝘞𝘰𝘭𝘧𝘨𝘢𝘯𝘨 𝘔𝘶𝘵𝘩𝘴𝘱𝘪𝘦𝘭)

𝗕𝗮𝗿𝘁𝗼𝗹𝗼𝗺𝗲𝘆𝗕𝗶𝘁𝘁𝗺𝗮𝗻 : o trupă care exultă de bucuria de a cânta ! Doi muzicieni care comunică, se transfigurează și creează atât de genial împreună, încât nu există două concerte la fel.

Jazz, funk și rock se amestecă în piesele lor cu improvizația (foarte) liberă și nuanțe de muzică clasică contemporană. Pasajele vocale întăresc prezența instrumentală puternică; sunetul variază de la melancolic la agresiv.

Muzica lor este profundă și provocatoare, fără a fi dificilă. Grațioasă și plină de viață, fără a fi superficială. Niciodată plictisitoare și plină de surprize.
Indiferent dacă sunteți iubitor de jazz, world, sau de muzică clasică, ori dacă pur și simplu căutați să fiți suprinși și entiziasmați, acest concert este pentru Dumneavoastră !

𝗕𝗮𝗿𝘁𝗼𝗹𝗼𝗺𝗲𝘆𝗕𝗶𝘁𝘁𝗺𝗮𝗻 reunește doi poeți muzicali adevărați, un eveniment care nu poate reuși decât atunci când există cel mai înalt grad de precizie și abilitate, împreună cu ‘beția’ creației artistice: inspirația – și curajul de a te lăsa purtat de aceste forțe misterioase.

𝗕𝗮𝗿𝘁𝗼𝗹𝗼𝗺𝗲𝘆𝗕𝗶𝘁𝘁𝗺𝗮𝗻 cântă împreună din 2012. Ultimul lor album, Zechs (Zece), apărut în acest an, tocmai a primit luna aceasta Premiul Criticii de Disc din Austria.

𝗞𝗹𝗲𝗺𝗲𝗻𝘀 𝗕𝗶𝘁𝘁𝗺𝗮𝗻 (vioară și mandola) a căutat întotdeauna proiectele crossover: după ce a studiat vioara la Universitatea de Muzică și Arte Spectacolului din Graz, a studiat vioara de jazz cu 𝗗𝗶𝗱𝗶𝗲𝗿 𝗟𝗼𝗰𝗸𝘄𝗼𝗼𝗱 la Paris. Colaborează cu acordeonistul 𝗞𝗹𝗮𝘂𝘀 𝗣𝗮𝗶𝗲𝗿, chitariștii 𝗔𝗹𝗲𝗴𝗿𝗲 𝗖𝗼𝗿𝗿𝗲𝗮 și 𝗪𝗼𝗹𝗳𝗴𝗮𝗻𝗴 𝗠𝘂𝘁𝗵𝘀𝗽𝗶𝗲𝗹, trio-ul 𝗳𝗼𝗹𝗸𝘀𝗺𝗶𝗹𝗰𝗵, și în plus, este profesor la Universitatea de Artă din Graz. În calitate de aranjor muzical, a fost responsabil pentru înregistrarea revoluționară „𝘊𝘦𝘭𝘦𝘣𝘳𝘢𝘵𝘪𝘯𝘨 𝘛𝘩𝘦 𝘔𝘢𝘩𝘢𝘷𝘪𝘴𝘩𝘯𝘶 𝘖𝘳𝘤𝘩𝘦𝘴𝘵𝘳𝘢” a 𝗿𝗮𝗱𝗶𝗼.𝘀𝘁𝗿𝗶𝗻𝗴.𝗾𝘂𝗮𝗿𝘁𝗲𝘁.𝘃𝗶𝗲𝗻𝗻𝗮, lansată de ACT MUSIC.

𝗠𝗮𝘁𝘁𝗵𝗶𝗮𝘀 𝗕𝗮𝗿𝘁𝗼𝗹𝗼𝗺𝗲𝘆 (violoncel) are o carieră mai degrabă ancorată în muzica occidentală. Din 2010 este violoncelist solist al legendarului 𝗖𝗼𝗻𝗰𝗲𝗻𝘁𝘂𝘀 𝗠𝘂𝘀𝗶𝗰𝘂𝘀 𝗪𝗶𝗲𝗻, fondat de 𝗡𝗶𝗸𝗼𝗹𝗮𝘂𝘀 𝗛𝗮𝗿𝗻𝗼𝗻𝗰𝗼𝘂𝗿𝘁 în 1952. Absolvent al Universității de Muzică din Viena și al celebrului 𝗠𝗼𝘇𝗮𝗿𝘁𝗲𝘂𝗺 din Salzburg, a lucrat în Orchestra Operei de Stat din Viena, Filarmonica din Viena, Orchestra de Cameră a Europei și Orchestra de Cameră Maler (cu care a și apărut pe scena Festivalului George Enescu).
𝗕𝗮𝗿𝘁𝗼𝗹𝗼𝗺𝗲𝘆𝗕𝗶𝘁𝘁𝗺𝗮𝗻 este proiectul lor de suflet.

Un concert propus de Jazz Fan Rising, asociația connoisseur-ilor de jazz, în partenariat cu Forumul Cultural Austriac. Organizator: Fundația Jazz Festivals&Events.

BILETE EARLY BIRD 60 lei (contingent limitat)
Pret intreg 95 lei

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This