Evenimente din Cluj-Napoca

Loading Evenimente

« Toate Evenimentele

  • This eveniment has passed.

Proiecție Risk – Cinemateca TIFF

14 December, 2017, 8:00 pm - 11:00 pm

Cel mai recent documentar al Laurei Poitras, „Risk” vorbește despre putere, trădare, adevăr și sacrificiu, totul construit în jurul personajului principal Julian Assange. Documentarul a fost filmat pe perioada a 6 ani, începând de la momentul din 2010 când WikiLeaks făcea publică înregistrarea video din Irak în care soldați americani împușcau mai mulți civili, inclusiv doi reporteri Reuters.

„Risk” spune nu doar povestea lui Assange ci ilustrează modul în care dezvăluirile WikiLeaks au dat o nouă abordare în jurnalismul internațional, făcând posibile apariția unor noi anchete precum cele pornite de Chelsea Manning sau Edward Snowden sau, mai recent, Panama Papers.

Documentarul a fost prezentat în premieră la festivalul de la Cannes, în 2016, imediat după aceea regizoare fiind supusă unor presiuni foarte puternice din partea echipei lui julian Assange de a înlătura anumite părți din film, în special cele în care se vorbește despre acuzațiile de viol care îi fuseseră aduse lui Assange.

Laura Poitras este câștigătoarea premiului Oscar pentru Cel mai Bun Documentar cu „CitizenFour” (2015), cea de-a treia parte din trilogia post 9/11 pe care regizoarea a realizat-o. Cariera ei de regizor este completată de o activitate jurnalistică foarte bogată, Poitras fiind membră și în board-ul fundației Freedom of the Press , și de cea de artistă.

Detalii

Dată:
14 December, 2017
Program:
8:00 pm - 11:00 pm
Eveniment Category:
Eveniment Tags:
,
Website:
https://www.facebook.com/events/721595041383055

Organizator

Cinemateca TIFF

Locație

Cinema Victoria
Bulevardul Eroilor 51
Cluj-Napoca,400129Romania
+ Google Map

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.