Proiecție specială: (M)ucenicul

Proiecție specială: (M)ucenicul

𝗗𝘂𝗺𝗶𝗻𝗶𝗰ă, 𝟭𝟳 𝗮𝗽𝗿𝗶𝗹𝗶𝗲, vizionează într-o șansă rară pe marele ecran un film bazat pe o controversată piesă de teatru (Martyr), la 📍Cinema Victoria. 💥Povestea unui tânăr în plină criză mistică, confruntat doar de profesoara lui de biologie, în timp ce restul adulților sunt copleșiți de argumentele lui.
🏆 François Chalais Award la Festival de Cannes 2016
🏆Cea mai bună coloană sonoră (Ilya Demutskiy) la European Film Awards 2016
🔺 Cunoscutul regizor rus de teatru și film Kirill Serebrennikov, contestatar al regimului de la Kremlin și persecutat de autorităţi prin intermediul justiţiei, a reușit de curând să părăsească țara și a ajuns în Franța.
Proiecție în cadrul evenimentului Portret Kirill Serebrennikov la #CinematecaTIFF. Cel mai nou film al regizorului, 𝗙𝗲𝗯𝗿𝗮 𝗹𝘂𝗶 𝗣𝗲𝘁𝗿𝗼𝘃 (2021) va fi proiectat în avanpremieră joi, 𝟭𝟰 𝗮𝗽𝗿𝗶𝗹𝗶𝗲, de la ora 20.00.
ℹ️ (𝗠)𝘂𝗰𝗲𝗻𝗶𝗰𝘂𝗹 / (M)uchenik (2016)
r. Kirill Serebrennikov, 118 min
Veniamin (Petr Skvortsov), un adolescent cuprins de o criză mistică, își confruntă mama, colegii și profesorii cu Biblia în mână. Nimeni, în afară de Elena (Victoria Isakova), profesoara lui de biologie, nu-l va provoca pe propriul teren.
Bazat pe controversata piesă de teatru Martyr, de Marius von Mayenburg.
ℹ️ Distribuit în România de Transilvania Film.
🎗Cinemateca TIFF a fost gândită ca o continuare a Festivalului Internațional de Film Transilvania pe parcursul anului, la Cluj-Napoca.
Programul cuprinde producții din selecția TIFF, dar și filme-reper ale unor regizori celebri.

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This