Loading Evenimente

« Calendar

  • This eveniment has passed.

Protection – Expoziție de artă

June 20 @ 6:30 pm - July 3 @ 6:30 pm

PROTECTION //
Expoziție de artă – un duo show cu Flaviu Moldovan și Norbert Dako-Graff (20 iunie – 3 iulie 2024)
Vernisaj: joi, 20 iunie 2024, ora 18:30 /Opening: Thursday, 20th June 2024, 18:30 h
Eveniment realizat de către Plankton Gallery în colaborare cu Turnul Pompierilor Centrul de Cultură Urbană Cluj.
Vă așteptăm!
——————————————————————
Concept
Într-o lume în care conceptul de protecție devine tot mai prezent în viața noastră, „Protection” invită spectatorii să reflecteze asupra straturilor complexe ale protejării pe sine și a celor din jur în epoca modernă. Expoziția explorează teme diverse de protecție, precum cea fizică, emoțională, culturală sau de mediu.
Scopul nostru nu este de a induce frica de a trăi sau de a dezvolta paranoia, ci de a aspira la dezvoltarea unui nou tip de vigilență în interacțiunea cu lumea modernă și cu amenințările ei tot mai subtile și mai numeroase.
Spațiul mental care se formează între protecție și non protecție, adică momentul deciziei, este materialul de lucru pe care cei doi artiști îl folosesc pentru a ilustra diverse instanțe ale realității. Aceștia inițiază explorările vizuale pentru a deter- mina contemplarea gradului de protecție necesar în viața noastră și echilibrul delicat dintre protejare și expunere la noi experiențe. De la explorarea implicațiilor protecției excesive până la riscurile asociate cu lipsa acesteia, lucrările lor oferă o analiză nuanțată a limitelor și a echilibrului.
Artiștii navighează printr-o tapiserie de teme, incluzând gaslighting, supraîncăr- carea de informații și taskuri, granițe energetice și dinamica relatiilor, dezvăluind astfel un nivel crescut de complexitate al interacțiunii cu societatea și absența unei simplități perene.
Una dintre sursele de inspirație a venit din albumul „Protection” al lui Massive Attack, lansat în 1994, care este o lucrare fundamentală în genul trip-hop. Cunoscut pentru peisajele sale sonore atmosferice și amestecarea muzicii electronice cu elemente de hip-hop, dub și soul, albumul explorează teme de vul- nerabilitate, securitate și rezistență emoțională si complexitatea relațiilor umane.
—————————————————————–
Mulțumiri speciale tuturor celor care au susținut realizarea acestei expoziții — Sergiu Capriță, Raul Purdea, Iulian Chira, Popa Oana Teodora, Diana Kontos, Turnul Pompierilor Cluj-Napoca.
Expoziția este curatoriată de Domenico FM.
Design: Flaviu Moldovan
—————————————————————–
Flaviu Moldovan (n. 1983, Cluj) este un artist vizual, designer și antreprenor, fondator al Galeriei Plankton și al Plankton Academy din Cluj.
După formarea sa academică de la Cluj va petrece un timp la Paris, unde aprofundează operele artiștilor de la sfârșitul secolului XIX și începutul secolului XX, fiind impresionat în special de reprezentanții suprarealismului, ai expresionismului, dadaismului și ai artei abstracte, curente care continuă să-l influențeze semnificativ. Alte surse de inspirație sunt scena street art și sound designul.
Flaviu Moldovan colecționează și mixează muzică electronică, uneori în timpul vernisajelor, cultivând latura sintestezică a artei sale. Este recunoscut totodată că promotor al creației autohtone, manifestându-și interesul și pentru alți artiști vizuali sau DJ pe care îi găzduiește în transmisiunile live Plankton Mixart, în podcasturile și spațiile sale, în expoziții personale sau colective.

Detalii

Start:
June 20 @ 6:30 pm
End:
July 3 @ 6:30 pm
Categorii:
,
Tags:
, ,
RSVP:
https://fb.me/e/6o4gwA4v9

Organizator

Plankton Gallery

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!