fbpx
QR Fest

QR Fest | Festival – Cercetare

QR Fest | Festival – Cercetare

Q[uestioning]R[eality] Fest este primul Festival – Cercetare din Cluj-Napoca pe tema Cluj – Smart City în care, împreună cu comunitatea locală, dezbatem, analizăm și diseminăm problemele ascunse ale unui oraș smart.

Festivalul – cercetare QR Fest – este organizat în cadrul rezidenței de curatoriat Wild Card for a Head Start, sub egida Fabricii de Pensule. Organizatorii sunt cei cinci rezidenți ai programului, ale căror proiecte individuale sunt și parte a Festivalului. Aceștia, împreună cu alți artiști invitați din Cluj, își propun să exploreze artistic diversele aspecte ale unui oraș care se autointitulează smart city, precum locuirea, robotizarea, colectarea datelor personale, soarta unei fabrici, relațiile interumane, memoria colectivă, sunetele orașului.

Obiectivul final al QR Fest este adunarea unor materiale într-o expoziție despre oamenii orașului smart, despre emoțiile, dorințele și relațiile dintre ei. Astfel, în urma evenimentelor, spectatorii vor putea lăsa ceva din ei pentru împlinirea demersului final de cunoaștere aprofundată a relației dintre locuitori, artă și orașul smart.

Cum diferența dintre un oraș utopic și unul distopic este de fapt mult mai mică decât credeam, vă invităm să participați la încercarea comună de a înțelege orașul Cluj-Napoca, dar și în demersul de a înțelege și cunoaște ideile și oamenii care vor crea viitorul lui, un viitor mai incluziv, mai sustenabil și mai puțin algoritmizat.

Festivalul QR Fest este organizat de rezidenții programului Wild Card for a Head Start, Csenge Lőnhárt, Cătălin Mardale, Diana Moga, Ruxandra Simion și Alexandra Vieru, care au lucrat împreună cu Zoltán Gálovits, mentorul proiectului. Aceștia au invitat cinci artiști locali, Panna Adorjáni, Dániel Láng, Oana Hodade, Andra Salaoru și Niklas Andreescu pentru a participa la festival și împreună cu locuitorii Clujului, să chestioneze realitatea unui oraș smart.

Programul festivalului poate fi consultat aici.

Participarea publicului la evenimente este gratuită.

Participarea la evenimente se realizează respectând reglementările sanitare în vigoare.

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This