Loading Evenimente

« All Evenimente

  • This eveniment has passed.

Re-Think Plastic: Weekend-ul Porților Deschise

7 December, 2018, 6:00 pm - 9 December, 2018, 6:00 pm

Câte feluri de plastic există? Ce trebuie să știm despre plastic? Cum putem recicla individual? Cum putem responsabiliza comunitatea locală să recicleze la rândul ei?

Re-Think Plastic este un eveniment în care încercăm să găsim răspunsuri la toate aceste întrebări.

Evenimentul va fi unul al porților deschise, în care poți participa la atelierele „Snowflake Academy” (ateliere pentru copii) sau „Punga de Pungi” (atelier în care vei învăța cum să reutilizezi pungile folosite) sau poți admira lucrările realizate de studenți și copii în cadrul atelierelor de design desfășurate în cadrul proiectului.

Invitatul special al evenimentul este Sandor Korosfoy, Directorul Serviciului Public de Salubrizare al orașului Târgu Lăpuș, care sâmbătă, 8 decembrie, de la ora 17:00, vorbește despre inițiativele lui și cum reușește să colecteze selectiv 60% din deșeurile orașului. Prezentarea lui va deschide dezbaterea publică: “Plasticul, provocări și soluții. Cum putem creste rata de reciclare în județul Cluj?”.

Alături de el vor prezenta: Alin Mureșan, WeRecycle, o soluție alternativă de colectare a plasticului; Alexandra Anghel, coordonator mediu Someș Delivery, rezultatele unei cercetări asupra poluării cu plastic pe cursul râului Someș.

La final vom avea o discuție deschisă în care dorim să identificăm soluții alături de prezentatori, reprezentanți ai primăriilor de pe cursul Someșului, organizații și asociații implicate în colectarea deșeurilor, precum și publicul prezent.

Accesul la eveniment este gratuit.

Details

Start:
7 December, 2018, 6:00 pm
End:
9 December, 2018, 6:00 pm
Website:
https://www.facebook.com/events/2117259608525666/

Locație

CASA TIFF
Strada Universității no.6
Cluj-Napoca, 400091 Romania
+ Google Map
Share This