ReARTA: This is the beginning of a beautiful friendship

ReARTA: This is the beginning of a beautiful friendship

➢ ReARTA: This is the beginning of a beautiful friendship
? Vernisaj: 10 octombrie, ora 19
⏰ Expoziția poate fi vizitată între 10-19 octombrie, între orele 17:00-20:00

Cinema ARTA este, în prezent, cel mai vechi cinematograf din România care încă își păstrează funcțiunea. Istoria lui nu este doar istoria unui loc, ci el reflectă istoria ultimului secol în care se intersectează straturi din istoria orașului, a filmului, precum și straturi ale memoriei – straturi subiective, personale.

Microistoriile adunate în cei peste 100 de ani de funcționare ni s-au dezvăluit în timp, căutând în ziarele de la începutul secolului trecut, în cărțile care au consemnat fragmente din activitatea cinematografului, dar și în amintirile oamenilor ale căror istorii personale se leagă de ARTA.

Sunt multe astfel de istorii personale, fiecare unică în felul ei: povești de dragoste, amintiri legate de chiului de la cursuri pentru a merge la cinema, filme de referință ale cinematografiei văzute aici. Povestea cinematografului s-a recompus din aceste fragmente vii, care nu pot fi ignorate și care contribuie în mod esențial la transformarea acestui cinematograf într-un spațiu activ, contemporan.

În 2018 Cinema ARTA împlinește 105 ani. Prin reactivarea cinematografului continuăm povestea acestuia, transformându-l într-un spațiu cultural contemporan; vrem să redăm Clujului un loc care, timp de un secol, a jucat un rol atât de important în viața sa culturală

—–
Pe parcursul acestui eveniment se fac înregistrări foto și video care pot apărea ulterior pe paginile de Facebook și Instagram ale organizatorului. În cazul în care nu doriți să apăreți în aceste poze, aveți dreptul să semnalați asta fotografului.

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This