ReARTA: Vivement le cinema | After gig cu Rodion

ReARTA: Vivement le cinema | After gig cu Rodion

19:00 Introducere film de David Ellis, co-curator evenimente reARTA
19:15 Proiecția filmului documentar: Vivement le cinema – Roll on Cinema (2011, Franța, de Jérôme Prieur)
Limba: engleză, fără subtitrare
20:30-22:00 After gig cu Rodion

În sala de cinema încă se lucrează, evenimentele vor avea loc în foyer.

Intrare liberă

Filmul „Vivement le cinema” vorbește despre invenția cinematografului din secolul al XIX-lea, când două căi paralele de cercetare s-au întâlnit într-un mod imprevizibil și aproape accidental. Totul a început în inima Parisului, pe 28 martie 1798, când Etienne-Gaspard Robertson a organizat una dintre primele proiecții „Fantasmagoria”, în care fantomele și spiritele dansează împreună. Dar cum s-a ajuns de la perfecționarea lanternei magice la cinematografia Fraților Lumière?

David Ellis este un curator/performer care trăiește la Londra.

Rodion Ladislau Roșca este muzician, Părintele Muzicii Electronice din România din 1978 și Părintele Muzicii New Wave din România. Muzica lui, majoritatea compusă în anii ‘70 și ‘80, combină influențe din muzica progresivă, psihedelică, metal și electronică.

—–
Cinema ARTA se va redeschide ca un spațiu independent pentru comunitate, film și cultură. Un loc unde istoriile trecute și viitoare ale filmelor se întâlnesc cu cinefilii clujeni.
Înainte să ne redeschidem porțile, pornim la o plimbare în oraș cu o serie de evenimente găzduite de parteneri și prieteni. În contextul seriei de evenimente reARTA vrem să purtăm conversații captivante despre film, cinema și cultură și să găsim împreună cu publicul modalități de a ne imagina viitorul Cinema Arta.

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This