Recital Cyprien Katsaris & Manuel Fisher-Dieskau ✦ Festivalul Enescu la Cluj-Napoca

Recital Cyprien Katsaris & Manuel Fisher-Dieskau ✦ Festivalul Enescu la Cluj-Napoca

Recital Cyprien Katsaris & Manuel Fisher-Dieskau ✦ Festivalul Enescu la Cluj-Napoca

𝐂𝐲𝐩𝐫𝐢𝐞𝐧 𝐊𝐚𝐭𝐬𝐚𝐫𝐢𝐬, pianist și compozitor din înalta ligă a muzicii clasice, va susține un recital extraordinar alături de 𝐌𝐚𝐧𝐮𝐞𝐥 𝐅𝐢𝐬𝐜𝐡𝐞𝐫-𝐃𝐢𝐞𝐬𝐤𝐚𝐮, unul dintre cei mai tonici interpreți la violoncel, la ⚜ Festivalul Enescu la Cluj-Napoca.
🗓️ 10 Septembrie 2021, ora 19:00
📌 Sala Auditorium Maximum, Cluj-Napoca
🎟 BILETE DISPONIBILE PE:
➡️ Entertix.ro
➡️ Rețeaua de librării Cărturești din Cluj-Napoca
______
✦ PROGRAM
Schumann – Adagio și Allegro op. 70,
Enescu – Trei melodii, aranjament pentru violoncel și pian (Le desert, Le galop, Soupir),
Enescu – Allegro în fa minor pentru violoncel și pian,
Brahms – Sonata nr. 2 în fa major pentru violoncel și pian op. 99
✦ BIOGRAFIE
Cyprien Katsaris, pianistul și compozitorul franco-cipriot, s-a născut la Marsilia și a început să cânte la pian la vârsta de patru ani. A câștigat de tânăr premii ca International Young Interpreters Rostrum – UNESCO (Bratislava 1977), Premiul I la Concursul Internațional Cziffra (Versailles 1974) și a fost singurul câștigător al premiului vest-european la Concursul Internațional Regina Elisabeta Belgiei din 1972. Cariera sa internațională majoră include spectacole cu cele mai mari orchestre din lume, printre care The Berlin Philharmonic, Deutsches Symphonie – Orchester Berlin, Vienna Chamber Orchestra și multe altele. Doi regizori de film celebri, Claude Chabrol și câștigătorul premiului Oscar – François Reichenbach, au realizat filme ale domnului Katsaris în cadrul unor concert live.
Manuel Fischer-Dieskau este unul dintre cei mai tonici interpreți la violoncel. Expresivitatea sa la nivel muzical reușește să depășească orice bariere și să dea viață într-un mod unic oricărei partituri. Încă din copilărie, înconjurat de vocea tatălui său, legendarul bariton Dietrich Fischer-Dieskau, Manuel înțelege intuitiv de la o vârstă fragedă că a face muzică înseamnă întotdeauna o combinație de comunicare, împărtășire a emoțiilor și pasiune nemărginită. Având aceste principii în minte, ajunge violoncelist principal al orchestrelor de frunte sub bagheta unor dirijori importanți precum Günter Wand, Sir John Elliot Gardiner, Lorin Maazel, Sir Roger Norrington și mulți alții. Ulterior, joacă rolul de solist și partener de muzică de cameră a unor personalități importante. În 2007 este numit profesor de violoncel și muzică de cameră la Universitatea Johannes Gutenberg din Mainz, Germania. În 2018 a lansat alături de Connie Shih un album cu sonatele complete pentru violoncel de Ludwig van Beethoven, puternic apreciat de presa internațională.

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Egregori

Share This