Loading Evenimente

« All Evenimente

  • This eveniment has passed.

Recital David Grimal & G. Asmaryan ✦ Festivalul Enescu la Cluj

9 September, 2019, 7:00 pm - 8:45 pm

David Grimal va susține un recital extraordinar la Festivalul Enescu la Cluj-Napoca (31.08 – 22.09.2019). Este un muzician la mare căutare pentru muzica de cameră, fiind invitat la cele mai importante festivaluri internaționale de gen. În cadrul recitalului va cânta în duet cu pianistul Grigor Asmaryan.

🗓️ 9 Septembrie 2019, ora 19:00
📌 Studioul de concerte al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, Cluj-Napoca

🎟 BILETE DISPONIBILE PE:
➡️ IaBilet
➡️ Eventim
➡️ Bilete.ro
______

✦ PROGRAM

Ravel – Sonata nr. 2 în sol major pentru vioară și pian
Ravel – Rapsodia Tzigane
Chausson – Poem pentru vioară și pian op. 25
Enescu – Sonata a III-a în la minor pentru pian și vioară op. 25, „în caracter popular românesc”

🕓 Durata concertului: 1h45

✦ BIOGRAFIE

David Grimal performează în cele mai mari săli de concert din lume, inclusiv la Suntory Hall din Tokio, la Filarmonica din Paris, la Musikverein Viena, la Concertgebouw Amsterdam, la Konzerthaus Berlin, la sala de concerte Wigmore din Londra, la Tonhalle Zurich, la Lincoln Center din New York, la Conservatorul Tchaikovsky din Moscova, la Academia Ferenc Liszt din Budapesta, la sala de concerte Victoria din Geneva, la Auditorio National din Madrid, la Théâtre des Champs-Élysées din Paris, la sala de concerte Națională din Taiwan și la Bozar în Bruxelles.

Ca prim-solist, acesta acompaniază orchestre precum Orchestra din Paris, Orchestra Philharmonique de Radio France, Chamber Orchestra Europe, Berliner Symphoniker, Russian National Orchestra, New Japan Philharmonic, English Chamber Orchestra, Mozarteum Orchestra Salzburg, Jerusalem Symphony Orchestra, Prague Philharmonia, Orchestra Gulbenkian Foundation Lisbon și Sinfonia Varsovia.

A colaborat cu dirijori precum: Christoph Eschenbach, Heinrich Schiff, Lawrence Foster, Emmanuel Krivine, Mikhail Pletnev, Rafael Frühbeck de Burgos, Peter Eötvös, Andris Nelsons și Jukka Pekka Saraste. Printre compozitorii care i-au dedicat lucrări se numără Marc-André Dalbavie, Brice Pauset, Thierry Escaich, Lisa Lim, Jean-François Zygel, Alexandre Gasparov, Victor Kissine, Fuminori Tanada, Ivan Fedele, Philippe Hersant, Anders Hillborg, Oscar Bianchi, Guillaume Connesson, Frédéric Verrières și Richard Dubugnon.

Fiind un muzician la mare căutare pentru muzica de cameră, acesta este invitat la cele mai importante festivaluri internaționale de gen, alegând să performeze în mod regulat alături de Philippe Cassard și Anne Gastinel, un piano trio sau alături de prietenii săi de la Quatuor les Dissonances: Hans Peter Hofmann, David Gaillard and Xavier Phillips.

Din dorința de a împărtăși cât mai mult din muzica sa cu alții, a creat ‘L’Autre Saison’, o serie de concerte pentru oamenii fără adăpost din Paris. David Grimal a fost desemnat Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor de către Ministrul Culturii din Franța în anul 2008. Predă vioara la Musikhochschule in Saarbrücken. Cântă la un ‘Ex-Roederer’ Stradivarius din 1710 cu un arcuș realizat de François-XavierTourte.

______

Details

Date:
9 September, 2019
Time:
7:00 pm - 8:45 pm
eveniment Categories:
,
eveniment Tags:
, ,
Website:
https://www.facebook.com/events/287253248649640/

Locație

Academia de Muzica “Gheorghe Dima”
I.C. Bratianu nr. 25
Cluj-Napoca, 400079 Romania
+ Google Map
Share This