Recital Maria João Pires Festivalul Enescu la Cluj-Napoca

Recital Maria João Pires ✦ Festivalul Enescu la Cluj-Napoca

Recital Maria João Pires ✦ Festivalul Enescu la Cluj-Napoca

𝐌𝐚𝐫𝐢𝐚 𝐉𝐨ã𝐨 𝐏𝐢𝐫𝐞𝐬 va susține un recital extraordinar la ⚜ Festivalul Enescu la Cluj-Napoca, în 1 Septembrie 2021. Pianista portugheză este o adevărată legendă a pianului, considerată cea mai bună interpretă a operelor lui Chopin. Grație talentului înnăscut și experienței bogate de scenă reușește să descifreze și să transmită cele mai profunde sensuri ale muzicii prin fiecare reprezentație, fiind printre cele mai solicitate soliste de către marile orchestre ale lumii.
🗓️ 1 Septembrie 2021, ora 20:00
📌 Sala Auditorium Maximum, Cluj-Napoca
🎟 BILETE DISPONIBILE PE:
➡️ Entertix.ro
➡️ Rețeaua de librării Cărturești din Cluj-Napoca
______
✦ PROGRAM
Beethoven – Sonata No. 8 in C minor Op. 13, Pathétique
Debussy – Suite bergamasque
Debussy – Deux préludes
Beethoven – Sonata No. 32 Op. 111
✦ BIOGRAFIE
Maria João Pires, celebra pianistă portugheză, este întruchiparea artistului care odată cu bogata experiență de scenă reușește să descifreze și să transmită mai departe cele mai profunde sensuri ale muzicii. Considerată cea mai bună interpretă a operelor lui Chopin, Maria João Pires este o adevărată legendă a pianului, poate cea mai solicitată solistă de către marile orchestre ale lumii.
Artista s-a născut la Lisabona și a susținut prima sa reprezentație publică la vârsta de doar 4 ani. A început studiile de muzică și pian cu Campos Coelho și Francine Benoît, continuând mai târziu în Germania, cu Rosl Schmid și Karl Engel. La 7 ani interpreta cu orchestra concerte de Mozart, iar la vârsta de 9 ani a câştigat cel mai important premiu portughez pentru muzicieni.
A studiat la Conservatorul din Lisabona, pe care l-a absolvit la 16 ani şi s-a perfecţionat la München şi Hanovra, iar în 1970 a câştigat Concursul Bicentenar Beethoven de la Bruxelles, cariera sa internatională luând avânt. Ne bucurăm să facă parte din programul Festivalului Enescu la Cluj-Napoca, în 1 septembrie 2021.

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Egregori

Share This