Recital Maxim Vengerov & Polina Osetinskaya ✦ Festivalul Enescu la Cluj-Napoca

Recital Maxim Vengerov & Polina Osetinskaya ✦ Festivalul Enescu la Cluj-Napoca

Recital Maxim Vengerov & Polina Osetinskaya ✦ Festivalul Enescu la Cluj-Napoca

𝐌𝐚𝐱𝐢𝐦 𝐕𝐞𝐧𝐠𝐞𝐫𝐨𝐯, aclamat ca fiind unul dintre cei mai buni muzicieni la vioară din lume, câștigător al unui premiu Grammy și 𝐏𝐨𝐥𝐢𝐧𝐚 𝐎𝐬𝐞𝐭𝐢𝐧𝐬𝐤𝐚𝐲𝐚, o pianistă al cărui talent precoce a fost recunoscut și apreciat puternic de critici, vor susține un recital extraordinar la ⚜ Festivalul Enescu la Cluj-Napoca.
🗓️ 11 Septembrie 2021, ora 19:00
📌 Sala Auditorium Maximum, Cluj-Napoca
🎟 BILETE DISPONIBILE PE:
➡️ Entertix.ro
➡️ Rețeaua de librării Cărturești din Cluj-Napoca
______
✦ PROGRAM
Mozart – Sonata nr. 32 în si bemol major pentru vioară și pian K. 454,
Enescu – Sonata nr. 2 în fa minor pentru pian și vioară op. 6,
Strauss – Sonata în mi bemol major pentru vioară și pian op. 18, Ravel Tzigane
✦ BIOGRAFIE
𝐌𝐚𝐱𝐢𝐦 𝐕𝐞𝐧𝐠𝐞𝐫𝐨𝐯 aclamat universal ca fiind unul dintre cei mai buni muzicieni din lume și adesea denumit cel mai mare cântăreț viu din lume de astăzi, câștigătorul premiului Grammy, se bucură, de asemenea, de aprecieri internaționale ca dirijor și este unul dintre soliștii cei mai solicitați.
Maxim a început studiul viorii la vârsta de 5 ani. La 10 ani deja avea primul turneu în străinătate. De-a lungul tinereții s-a bucurat de prietenia și îndrumarea marelui violoncelist Mstislav Rostropovich. În 1990, a câștigat Concursul Internațional Carl Flesch din Londra. Aparițiile sale la evenimente importante din Europa, fie ca solist instrumentist, fie acompaniat de orchestră, l-au lansat către o carieră de succes. Maxim Vengerov a primit numeroase premii, inclusiv premiul Grammy pentru cea mai bună interpretare solistă instrumentală (cu orchestră), două premii Gramophone, un premiu Classical Brit și un premiu Crystal Forum mondial economic – onorând artiștii care și-au folosit arta pentru a îmbunătăți starea lumii.
𝐏𝐨𝐥𝐢𝐧𝐚 𝐎𝐬𝐞𝐭𝐢𝐧𝐬𝐤𝐚𝐲𝐚 s-a născut la Moscova și a început să cânte la vârsta de cinci ani. A susținut primul său concert la vârsta de șase ani la Conservatorul Vilnius din Lituania și la vârsta de șapte ani a intrat la Școala Centrală de Muzică a Conservatorului din Moscova.
În recital, Polina Osetinskaya este cunoscută pentru programele sale neobișnuite, care includ lucrări ale compozitorilor contemporani juxtapuse cu opere tradiționale, clasice. Autobiografia ei, „Adio, Tristețe”, care descrie anii ei de succes din copilărie, a devenit un bestseller.

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Egregori

Share This