Recitaluri Yeon-Min Park și Valentin Șerban ✦ Festivalul Enescu la Cluj-Napoca

Recitaluri Yeon-Min Park și Valentin Șerban ✦ Festivalul Enescu la Cluj-Napoca

Recitaluri Yeon-Min Park și Valentin Șerban ✦ Festivalul Enescu la Cluj-Napoca

Artista sud-coreeană 𝐘𝐞𝐨𝐧-𝐌𝐢𝐧 𝐏𝐚𝐫𝐤 și violonistul român 𝐕𝐚𝐥𝐞𝐧𝐭𝐢𝐧 𝐒𝐞𝐫𝐛𝐚𝐧, ambii câștigători ai Concursului Enescu din acest an la secțiunile pian și vioară, vor susține fiecare un recital extraordinar la ⚜ Festivalul Enescu la Cluj-Napoca, în 3 Septembrie 2021.
🗓️ 3 Septembrie 2021, ora 19:00
📌 Sala Auditorium Maximum, Cluj-Napoca
🎟 BILETE DISPONIBILE PE:
➡️ Entertix.ro
➡️ Rețeaua de librării Cărturești din Cluj-Napoca
______
✦ PROGRAM
Yeon-Min Park
Enescu – Suite Op.10 No.2
Chopin – Scherzo No. 4 in E major, Op.54
Chopin – Sonata No.3 in B minor, Op. 58
Valentin Șerban (vioară) & Gabriel Gîțan (pian)
L. van Beethoven – Sonata în la major pentru vioară şi pian nr. 9 op 45, Kreutzer
Enescu – Sonata în la minor pentru pian şi vioară, Torso
Kapustin – Sonata pentru vioară şi pian op. 70
✦ BIOGRAFIE
Tânăra pianistă Yeon-Min Park studiază în prezent la Universitatea de Muzică, Teatru și Media din Hanovra. Talentul nemărginit și puterea de a transmite emoție cu fiecare notă i-au deschis multe uși, astfel că a concertat până acum în Asia, SUA, Italia, Germania, Israel, Franța, Belgia, Portugalia și Polonia, iar recunoașterea virtuozității sale nu a întârziat să apară – a câștigat Concursul Palma d’Oro din Hanoi și Mayenne, Concursul Internațional din Seul, Concursul Internațional Chopin din Darmstadt și iată, recent, Concursul Internațional „George Enescu”.
Valentin Șerban a pregătit pentru recitalul de la Cluj-Napoca un moment muzical menit să bucure suflete, ce va trece prin arii de Beethoven, Enescu și Kapustin. Membru al Orchestrei Les Dissonances din Paris din 2018, artistul Valentin Șerban este totodată concertmaestru invitat al Orchestrei Române de Tineret. De-a lungul ultimilor ani a participat la cursuri de măiestrie susținute de Ivry Gitlis, Leonidas Kavakos, David Grimal, Adam Han-Gorski sau Arlette Bonamy. Roadele talentului său și a orelor de studiu nu au întârziat să apară, astfel că a obținut premii importante la concursuri naționale și internaționale din România, Austria și Italia. La Concursul „George Enescu” din luna mai a câștigat finala după o luptă grea pe note muzicale, reușind atât să convingă juriul prin tehnică, cât și să atingă publicul prin emoție.

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Egregori

Share This