Reedans Artist Talk Viktor Ruban (UKR)

Reedans :: Artist Talk :: Viktor Ruban (UKR)

Reedans :: Artist Talk :: Viktor Ruban (UKR)

Viktor Ruban vine din Kiev și este mentorul celor doi rezidenți români REEDANS: Cristina Lilienfeld și Bogdan Olarson. Pentru că rezidențele celor doi încep în curând la Spațiul RAP de la Fabrica de Pensule, aceasta este o oportunitate să descoperi munca și perspectiva artistului care îi mentorează.

Haide să te întâlnești cu el la un artist talk despre cum arată lumea dansului contemporan din prisma cuiva care a inițiat, asistat și produs proiecte artistice în Belarus, Germania, Georgia, Franța, Liban, Lituania, Polonia, Rusia, Spania, Marea Britanie și Ucraina.

//
„E o oportunitate să ne cunoaștem, să introduc munca mea ca artist, curator și producător. Voi începe cu o prezentare de 30 de minute, urmată de o sesiune de Q&A despre lucrurile care vă interesează. Voi continua cu o discuție interactivă de 45 de minute în care voi împărtăși cu voi experiența mea în diferite contexte artistice și culturale, ajungând la o discuție despre lucrurile care sunt specifice țărilor post-sovietice și felul în care voi, artiștii din aceste țări, vedeți munca noastră (fie studenți, fie profesioniști), impactul ei și cum poate această optică să predefinească valoarea ei artistică? E o întrebare deschisă. Cum conturează această optică procesul vostru creativ, felul în care colaborați și felul în care se întâmplă producția. De ce să ne mai chinuim sau mai are sens să o facem? Ce credeți? Căi ascunse, capcane, uși lăturalnice, resurse, sustenabilitate, makeri – toate sunt implicate și toate sunt bine-venite.
Haideți să împărtășim timp și spațiu.”

(Viktor Ruban)
//

🌱 𝐁𝐈𝐎

Coregraf, cercetător, scenarist, interpret, dansator, profesor, producător şi formator, Viktor Ruban este directorul general al Ruban Production ITP Ltd., director de program și co-fondator al platformei internaționale de dans “Impulse of Transformation” şi director artistic al #KyivDanceResidency, spațiu de dans – platformă pentru studii internaționale de mișcare și cercetare în domeniul dansului, practicilor somatice și performative.

Viktor explorează corelațiile dintre metodele de coregrafie, poezie și cinematografie; legătura dintre aspectele individuale și cele politice, private și publice, teoretice și practice ale vieții.

🔑 𝗜𝗻𝘁𝗿𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗹𝗶𝗯𝗲𝗿𝗮!

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This