Regele Mihai: Drumul către casă

Regele Mihai: Drumul către casă

Aceasta este povestea dramatică a ultimului rege al României, Regele Mihai. Un rege care l-a sfidat pe Hitler într-un moment de cotitură al celui de-al Doilea Razboi Mondial, pentru a fi apoi detronat și exilat din patria sa de către comuniștii impuși de Stalin. Timp de cincizeci de ani a fost un rege fără țară. Prins între marii protagoniști ai Razboiului Rece, a fost abordat de către CIA care a încercat să îl atragă în operațiile secrete anti-comuniste din România și a fost spionat constant de agenții temutei Securități. Frustrat și singur, a urmarit din exil cum Nicolae Ceaușescu distrugea țara pe care o iubea – și a sperat că va veni o zi în care se va putea întoarce acasă la poporul său.
Pornind de la un interviu inedit cu Regele, și folosind un interviu exclusiv cu Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a, analize ale istoricilor, precum și mărturii ale membrilor familiei regale și ale consilierilor apropiați, Regele Mihai : Drumul către casă ne dezvăluie o poveste despre curaj, tenacitate și despre triumful speranței. O lecție de istorie absolut necesară.
Proiecția va avea loc luni, 31 Octombrie, la Casa de Cultură a Studenților “Dumitru Fărcaș” din Cluj, orele 18:00, cu participarea istoric Dl. prof. dr. Ioan Bolovan, membru corespondent al Academiei Române. Proiecția este în prezența producătorilor John Florescu și Dan Drăghicescu.

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This