Loading Evenimente

« All Evenimente

  • This eveniment has passed.

Reverse Discourse @ REACTOR

28 October, 2019, 8:00 pm

“Reverse discourse” este ceea ce spune titlul. Un discurs inversat. Depersonalizat. Oferit dezgolit. Fragil. Intim. Un performance despre body politics în care Ioana Marchidan scurtcircuiteaza memoria corporală colectivă, identificând și aducând la suprafață gesturi adânc înrădăcinate, cu scopul de a le dezarhiva și descompune printr-o alunecare corporală spre o coregrafie abstractă. Această catalogare și reeditare a memoriei supunerii, a suprimării și reprimării semnificațiilor gesturilor, integrează publicul ca participant la dialog, ca observator supus.

Este interesant de urmărit în acest performance micro mișcarea corporală, înainte ca gesturile să ia amploare,care intervine în corp o dată cu schimbarea perspectivei. Inventarierea gesturilor vine ca o oscilare între supunere și asuprire până când corpul renunta la a mai diferenția între cele două și se lasă prins în energia schimbării dintre ele.

Alegerea de a construi discursul în această formă, un spate gol într-un spațiu care oscilează de la hău întunecat la videoproiectii, implică vulnerabilitate. Iar vulnerabilitatea implică o fragilitate asumată, ce permite concentrarea atenției pe esență mesajului: forța destructivă a abuzului de putere.

Ideea inițială a proiectului a fost dezvoltată de Ioana Marchidan și Hermina Stănciulescu, în 2018 în cadrul rezidenței de creație EMOȚIONAL – inițiată de Cosmin Manolescu la Lisabona, în parteneriat cu Forum Dança, în cadrul unui proiect co-finanțatat de Administrația Fondului Cultural Național.

REVERSE DISCOURSE
Concept și coregrafie: Ioana Marchidan
Performer: Ioana Marchidan
Visuals & light design: Hermina Stanciulescu
Sound design: Alexandru Suciu
Afiș: Hermina Stănciulescu
Vârsta recomandată: 16+
——————————————————————————————-
Acest eveniment este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
——————————————————————————————-
Intrarea la spectacol este liberă, dar recomandăm să vă achiziţionaţi bilete în valoare de 0 lei.
Bilete online.

Details

Date:
28 October, 2019
Time:
8:00 pm
eveniment Category:
eveniment Tags:
Website:
https://www.facebook.com/events/446817215962844/

Locație

REACTOR de creație și experiment
Strada Petofi Sandor, nr 4
Cluj-Napoca, Romania
+ Google Map

Evenimente viitoare

Share This