sandros

Sandros, de Katalin Thuróczy

Sandros, de Katalin Thuróczy

Asediul Orașului durează de zece ani. Șase femei și un copil, puternice prezențe mitologice, sunt nevoite să conviețuiască într-un refugiu antiaerian, revărsându-și amarele, măruntele bucurii, marile amintiri, mânia și neputința de a-și schimba condiția. Printre ele: un băiat, poate curând adult, Bărbat, așa cum visează el să ajungă! Sandros.

Ce ați știut până acum despre războiul troian? Dar despre Hecuba, Helena, Andromaca, Polyxena, Cassandra și liderul amazoanelor, Penthesilea? Opt destine prizoniere într-un război apocaliptic care angrenează marile puteri politice ale lumii de astăzi. Este acest război doar țesătura unei prea vechi povești a marilor greci de odinioară, sau întregul context socio-politic și cultural teribil, ultim, absolut, ce se reproduce nestăvilit astăzi ca și ieri, în societatea contemporană?!

Chiar și între granițele acestei foste țări, devenită patrie roșie, văduvită de conștiința națională. O țară-mamă reprezentată de șase chipuri ale femeii alunecând violent pe panta import-exportului de fundament cultural și antropologic. Ridicăm un semn de întrebare, o interogație asupra ABSENȚEI, a aberantei lupte dintre sexe, a tarelor consumerismului, a noțiunii de Dumnezeu, BINE ȘI RĂU, valoare și metode de validare/invalidare ale acesteia din urmă.

O meditație asupra texturii intime și ultime a ființei umane, prinse între convenționalul Bine și pre-stabilitul Rău, fragilitate și alegeri esențiale, adevăr și perisabila judecată.

Șapte actori tineri, debordând de poftă de joc și dorința de a exprima inefabilul ființei umane, șapte actori -ucenici dăruiți total scenei, luptându-se cu bucurie, vitalitate și Iubire pentru a-și lăsa și a face sufletul să tremure, vă conjură atenția către travaliul și delicatul, minunatul act al nașterii lor pe scenă. ASCULTAȚI-I, PRIVIȚI-I ȘI PRIMIȚI-I! Ei merită totul!

Textul dramatic al lui Katalin Thuróczy, un adevarat tur de forță, un exercițiu de rafinament actoricesc și de subtilitate a verbului chiar și pentru actorii profesioniști, ni s-a deschis ca o provocare uluitoare, dăruindu-ne șapte partituri dense și extrem de minuțioase, surprinzătoare prin dinamica textuală și prin cea ludică.

Vă invităm să descoperiți personajele marelui Teatru antic așa cum ni s-au arătat nouă: demitizate, “dezbrăcate” de masca rigidă a solilocviului, aruncate în Agora de azi, unde corifeul este războiul iar Deus-ex-machina rămâne un capriciu al Puterii. Cine
își poate cu adevarat supraviețui sie însuși?

SANDROS, de Katalin Thuróczy
Traducerea: Anamaria Pop

CLASA: Ionuț Caras și Mara Opriș

DISTRIBUȚIE:
SANDROS – Yannick Becker,
HECUBA: Ioana Emilia Luculescu,
ANDROMACA: Giorgiana Coman,
HELENA: Calița Nantu,
CASSANDRA: Ioana Moldovan,
POLYXENA: Cristina Casian,
PENTHESILEA: Francesca Fülöp

Regie: Mara Opriș

Muzica originală: Valentin Nantu
Moment coregrafic: Ioana Moldovan
Sunet și lumini: Victor Lup
Video: Raul Stan
Machiaj: Giorgiana Coman

Mulțumiri pentru sprijinul tehnic acordat și susținere, domnului Silvius Iorga!

Durata spectacolului : 1h, 50 min, fără pauză.
Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile

Spectacol interzis minorilor.🔞
Filmarea și fotografierea în timpul spectacolului fără acordul echipei sunt strict interzise.

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Share This