Loading Evenimente

« All Evenimente

  • This eveniment has passed.

Scripcarul pe acoperiș

30 May, 7:00 pm

🕗 Időtartam | Durata | Duration: 2h 40’ szünet nélkül | fără pauză | without intermission
🗣 Magyar🇭🇺 nyelvű előadás, román🇷🇴 és angol🇬🇧 felirattal.
🗣 Spectacol în limba maghiară🇭🇺 cu subtitrare în limbile română 🇷🇴 și engleză🇬🇧.
🗣 In HU🇭🇺 with RO🇷🇴 and EN🇬🇧 subtitles

Cunoscutul muzical Scripcarul pe acoperiş a avut premiera pe Broadway, în anul 1964. Povestea se desfășoară la începutul anilor 1900, în Anatevka, un mic sat ucrainean. Comunitatea din Anatevka este una solidară, care respectă tradiția, în cadrul acestei societăţi restrânse fiecare având un rol foarte clar definit, de la rabin până la peţitoare, sau la Tevie, lăptarul, care – alături de soția sa Golde și de cele cinci fiice – încearcă să supraviețuiască.
Lupta zilnică pentru asigurarea traiului şi a viitorului fiicelor, care vor fi curând la vârsta măritişului, îi dau mari bătăi de cap lui Tevie. Cu toate acestea, continuă să creadă cu fermitate în propria religie şi rămâne credincios tradiţiilor comunităţii. Dar vremurile se schimbă şi vrând-nevrând viaţa de zi cu zi a familiei este perturbată. Tevie este nevoit să-şi schimbe abordarea, dar problemele nu se rezolvă și viața paşnicului sătuc este tulburat de ostilităţi. Comunitatea evreiască este amenințată cu distrugerea, este expulzată din sat. În ciuda acestor lucruri, speranța unui nou început continuă să le alimenteze credința.
Un muzical de succes, plin de umor, despre viața unei familii evreiești, chinuită de constrângeri și dorințe, într-o epocă istorică turbulentă, dar, mai ales, despre o lume în schimbare și valori eterne, despre tot ceea ce înseamnă umanitate, familie, credinţă, comunitate şi solidaritate.
Traducerea în limba maghiară: György G. Dénes – laureat al Premiului Kossuth, István Reményi Gyenes

Details

Date:
30 May
Time:
7:00 pm
eveniment Category:
eveniment Tags:
Website:
https://www.facebook.com/events/4674613475898757/

Locație

Teatrul Maghiar de Stat Cluj
Str. Emil Isac nr. 26-28.
Cluj-Napoca, 400023 Romania

Evenimente viitoare

Share This