Somes Delivery Florești

Someș Delivery 2021 | Florești| Someșul Culoar Verde-Albastru

Someș Delivery 2021 | Florești| Someșul Culoar Verde-Albastru

𝗩𝗮̆ 𝗶𝗻𝘃𝗶𝘁𝗮̆𝗺 𝗽𝗲 𝟰 𝘀̦𝗶 𝟱 𝘀𝗲𝗽𝘁𝗲𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲 𝘀𝗮̆ 𝗱𝗲𝘀𝗰𝗼𝗽𝗲𝗿𝗶𝗺 𝗶̂𝗺𝗽𝗿𝗲𝘂𝗻𝗮̆ 𝗦𝗼𝗺𝗲𝘀̦𝘂𝗹 𝗱𝗶𝗻 𝗙𝗹𝗼𝗿𝗲𝘀̦𝘁𝗶 (𝗹𝘂𝗰𝗶𝘂𝗹 𝗮𝗽𝗲𝗶 𝘀̦𝗶 𝗺𝗮𝗹𝘂𝗿𝗶), 𝗽𝗲 𝘀𝗲𝗴𝗺𝗲𝗻𝘁𝘂𝗹 𝗰𝘂𝗽𝗿𝗶𝗻𝘀 𝗶̂𝗻𝘁𝗿𝗲 𝘇𝗼𝗻𝗮 𝘀𝘁𝗿𝗮̆𝘇𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗦𝗼𝗺𝗲𝘀̦𝘂𝗹𝘂𝗶, 𝗧𝗶𝗻𝗲𝗿𝗲𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶 𝘀̦𝗶 𝗽𝗮̂𝗻𝗮̆ 𝗹𝗮 𝗦̦𝘁𝗿𝗮𝗻𝗱𝘂𝗹 𝗱𝗶𝗻 𝗙𝗹𝗼𝗿𝗲𝘀̦𝘁𝗶.
Pentru cei care nu au fost alături de noi la edițiile din Cluj, Someș Delivery este un proiect independent care provoacă și testează ideile comunității pentru integrarea Someșului în viața orașului. Timp de un weekend, 👉 animăm segmentul de râu ales cu evenimente gândite și calibrate special pentru spațiul respectiv, 👉 încercând să apropiem localnicii de el. 👉 Avem o atenție sporită pentru mediu, 👉 informăm și ne informăm despre flora și fauna zonei, protejăm locul în care ne desfășurăm și vă încurajăm să faceți la fel.
An de an aducem la un loc arhitecți, artiști, iubitori de natură și mai ales localnici din zonele vizate la un loc. Pentru prima oară nu ne limităm doar la Someșul din oraș, ci ducem ideile voastre în amonte, la Florești, revenim în Cluj pentru a doua etapă și continuăm în aval, la Apahida.

𝗗𝗮𝗰𝗮̆ 𝘃𝗿𝗲𝗺 𝘂𝗻 𝗦𝗼𝗺𝗲𝘀̦ 𝗺𝗮𝗶 𝗰𝘂𝗿𝗮𝘁, 𝗲 𝗻𝗲𝘃𝗼𝗶𝗲 𝘀𝗮̆ 𝗱𝗲𝘃𝗲𝗻𝗶𝗺 𝗻𝗼𝗶 𝗶̂𝗻𝘀̦𝗶𝗻𝗲 𝗺𝗮𝗶 𝗿𝗲𝘀𝗽𝗼𝗻𝘀𝗮𝗯𝗶𝗹𝗶 𝗳𝗮𝘁̦𝗮̆ 𝗱𝗲 𝗺𝗲𝗱𝗶𝘂 𝘀̦𝗶 𝗺𝗮𝗶 𝗰𝘂𝗺𝗽𝗮̆𝘁𝗮𝘁̦𝗶. 𝗗𝗮𝗰𝗮̆ 𝘃𝗿𝗲𝗺 𝗮𝘀̦𝗲𝘇𝗮̆𝗿𝗶 𝗺𝗮𝗶 𝘃𝗲𝗿𝘇𝗶, 𝗲 𝗻𝗲𝘃𝗼𝗶𝗲 𝘀𝗮̆ 𝗻𝗲 𝗮𝗽𝗿𝗼𝗽𝗶𝗲𝗺 𝗮𝗹𝘁𝗳𝗲𝗹 𝗱𝗲 𝗮𝗽𝗲𝗹𝗲 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗹𝗲 𝘁𝗿𝗮𝘃𝗲𝗿𝘀𝗲𝗮𝘇𝗮̆.

Tipuri de activități la Someș Delivery 2021 | Florești: tururi ghidate, dezbateri, ateliere pentru copii și adulți, gazetă, concerte, relaxare, instalații și amenajări temporare.

𝗣𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺 𝗰𝗼𝗺𝗽𝗹𝗲𝘁

🔵 𝗣𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺 𝘀𝗮̂𝗺𝗯𝗮̆𝘁𝗮̆, 𝟰 𝘀𝗲𝗽𝘁𝗲𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲
10.00 – 13:00 Pedalează la Someș – Tur biciclete pe traseul Ștrand Sun – Baraj Florești – Gilău – Florești, ghidat de Clubul de Cicloturism Napoca
11:00-12:00 Teatru de animație | Maria, trihopterul și melcul de apă
12:00 Someșul nu spală deșeurile noastre – instalație video & atelier
14:00-16:00 Consiliul Apei – inaugurare grup de lucru al administrației și ONG-urilor
15:00-20:00 Plimbări pe lac cu SUP – SupAcademy. Loc de plecare: Ponton
16:00-17:00 Expoziție. Instalații Artistice Recycled Art & Ateliere de Upcycling cu Asociația Art Mirror
18:00-19:00 Leapșa pe apă – concurs paddle board cu SupAcademy. Loc de plecare: Ponton
19:00-20:00 Sesiuni riverane cu Irina Movileanu, Vlad Călin, Andrei Doboş, Florentin Popa, Rareş Moldovan, Vlad Moldovan, Jesica Baciu
20:00-22:30 Alex HG – DJ set

🔵 𝗣𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺 𝗱𝘂𝗺𝗶𝗻𝗶𝗰𝗮̆, 𝟱 𝘀𝗲𝗽𝘁𝗲𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲
08:00 – 10:00 Aleargă lângă apă – Tură de alergare cu Runners Club. Pornire la ora 8 de la Parc Central, Casino/ Pornire ora 9 de la Baraj Floresti / Ponton
10:00 – 12:00 Plimbări pe lac cu SUP cu SupAcademy. Loc de plecare: Ponton
10:00 – 13:00 Plimbări pe lac cu caiac-canoe cu Excursii din caiac. Loc de plecare: Ponton
10:30-12:00 și 12:30-14:00 Tur hidro-biologic pentru descoperirea vietăților din apă alături de Dana Peca și Mirela Cîmpean (Din filele naturii)
12:00 – 13:00 Dezbatere despre deșeuri cu echipa Clujul Sustenabil și echipa proiectului Someșul nu spală deșeurile noastre
13:00 – 14:00 Bugetare participativă, ediția 2022 cu SOS Someșul nostru / Adrian Dohotaru
14:00 – 15.30 Lansare Someș Expres | articole despre Someșul din Florești și locuitorii Floreștiului
16:00 – 20:00 RE:Plastic | Ateliere pentru copii despre reciclare și upcycling cu Scientifica
16:00 – 18:30 Atelier: Citizen Science – cu Tibor Hartel (UBB)

🔵 Amenajări și instalații selectate pentru Concursul de proiecte Someș Delivery 2021 | Florești, prin care aducem an de an la un loc arhitecți, artiști și iubitori de natură cu idei bune mai aproape de Someș și îi ajutăm să le transforme în realitate.
➤ 𝗦𝗼𝗺𝗲𝘀̦𝘂𝗹 𝗻𝘂 “𝘀𝗽𝗮𝗹𝗮̆” 𝗱𝗲𝘀̦𝗲𝘂𝗿𝗶𝗹𝗲 𝗻𝗼𝗮𝘀𝘁𝗿𝗲! – Danciu Alina Monica, Danciu Alexandru
➤ 𝗖𝗿𝗲𝗮𝘁𝗶𝘃𝗶𝘁𝘆 𝗶𝘀 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗮𝗴𝗶𝗼𝘂𝘀 – Asociația Culturală Ciorchin
➤ 𝗣𝗼𝗿𝘁𝗮𝗹 – Domokos Andreea
➤ 𝗘𝘅𝗽𝗼𝘇𝗶𝘁̦𝗶𝗲 𝗜𝗻𝘀𝘁𝗮𝗹𝗮𝘁̦𝗶𝗶 𝗔𝗿𝘁𝗶𝘀𝘁𝗶𝗰𝗲 𝗥𝗲𝗰𝘆𝗰𝗹𝗲𝗱 𝗔𝗿𝘁 & 𝗔𝘁𝗲𝗹𝗶𝗲𝗿𝗲 𝗱𝗲 𝗨𝗽𝗰𝘆𝗰𝗹𝗶𝗻𝗴 – Sabina Teodorescu, Cristina Pop, Cristina Cantemir
➤ 𝗦𝗲𝘀𝗶𝘂𝗻𝗶 𝗿𝗶𝘃𝗲𝗿𝗮𝗻𝗲 – Irina Movileanu, Vlad Călin, Andrei Doboş, Florentin Popa, Rareş Moldovan, Vlad Moldovan, Jesica Baciu
➤ 𝗟𝗮 𝗣𝗲𝘀𝗰𝘂𝗶𝘁 – Ungur Ioana-Ancuța, Broos Bianca
➤ 𝗣𝗼𝗿𝘁𝗮𝗹 𝘀𝗽𝗿𝗲 𝗼𝗿𝗮𝘀̦𝘂𝗹 𝗽𝗼𝘀𝗶𝗯𝗶𝗹 – Andrieș Andreea Minodora, Farkas Kinga Timea și Olaru Ana Mădălina
➤ 𝗙𝗮𝗿𝘂𝗹 – Oana Filip, Alexandru Naghiu, Alexandru Roșu, Radu Stoica
➤ 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐚, 𝐭𝐫𝐢𝐡𝐨𝐩𝐭𝐞𝐫𝐮𝐥 𝐬̦𝐢 𝐦𝐞𝐥𝐜𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐚𝐩𝐚̆ – 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐨𝐧𝐞𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐌𝐢𝐜𝐫𝐨𝐬𝐜𝐨𝐩𝐢𝐞 – Loredana Peca și Adina Ungur
➤ 𝗟𝗮 𝗧𝗿𝗲𝘀𝘁𝗶𝗲 – Elisei Monica, Afetelor Adelina, Stanciu Răzvan
Mai multe detalii despre fiecare activitate și instalație/ amenajare puteți citi pe somesdelivery.ro

Edițiile Someș Delivery Florești | Cluj-Napoca | Apahida de anul acesta fac parte din proiectul Someșul Culoar Verde- Albastru inițiat de Asociația MiniMASS (Someș Delivery), Asociația Societate Organizată Sustenabil (SOS Someșul Nostru) și Asociația Clujul Sustenabil. Proiectul face parte din programul „Cu apele curate” implementat cu sprijinul Lidl România și își propune transformarea râului într-un culoar natural protejat și apropierea locuitorilor de acesta prin activități, dezbateri și evenimente pe teme de sustenabilitate.
Pe termen lung, principalul obiectiv este reducerea poluării Someșului, prin inițierea unei colaborări instituționale între administrațiile din Cluj-Napoca, Florești și Apahida, într-o primă fază, urmând să angreneze și alte localități de pe cursul râului.

Organizator

URMĂTOARELE EVENIMENTE

Egregori

Share This